Publicado 03/12/2020 17:31CET

Dos alts càrrecs de Sanitat s'acullen en el jutjat al seu dret a no declarar en la causa per falta d'EPI

VALÈNCIA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

Dos alts càrrecs de la Conselleria de Sanitat s'han acollit aquest dijous al seu dret a no declarar en la causa que se segueix en el Jutjat número 1 de València arran d'una denúncia presentada per falta d'Equips de Protecció Individual (EPI) i mesures per a fer front a la Covid-19 en professionals sanitaris.

La responsable de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat, Carmen López, i el director gerent del departament de salut Alacant-Hospital General, Miguel Ángel García, estaven citats a declarar davant el jutjat aquest dijous en qualitat d'investigats, però s'han acollit el seu dret a no declarar.

Tots dos han optat per aquesta decisió a l'espera d'un pronunciament de l'Audiència Provincial en relació a un recurs presentat després que la Fiscalia haja sol·licitat l'arxivament de les actuacions en no veure delicte, segons ha pogut saber Europa Press de fonts judicials.

DRET DELS TREBALLADORS

La causa es tramita per un delicte contra els drets dels treballadors i la querella interposada fa una relació de les diferents peticions formulades des dels sindicats per a reclamar mesures de protecció des de l'inici de la pandèmia.

A més de les compareixences fixades per a aquest dia, els querellants volen conéixer els plans de prevenció, nombre d'EPI disponibles i les comunicacions entre diferents organismes en l'inici i pitjors moments de la crisi sanitària.

colaboracio