Publicado 13/02/2018 17:25

Draghi diu que no correspon al BCE regular o prohibir el bitcoin

Insta a millorar la qualitat de l'ocupació davant l'elevat nombre de contractes temporals i a temps parcial

FRANKFURT (ALEMANYA), 13 Feb. (EUROPA PRESS) -

La regulació o prohibició de criptomonedes com el bitcoin no és responsabilitat del Banc Central Europeu (BCE), tal com ha assegurat aquest dimarts el president de l'institut emissor de la zona euro, Mario Draghi, qui ha expressat l'interés de l'entitat en tecnologies com blockchain.

"He rebut moltes preguntes sobre si el BCE va a prohibir els bitcoins o sobre si va a regular-ho (...) He de dir que fer-ho no és la responsabilitat del BCE", va dir Draghi en resposta a les preguntades plantejades per joves europeus a través de les xarxes socials.

En aquest sentit, el banquer italià ha recordat que el bitcoin no és una moneda, ja que el seu valor oscil·la significativament, a més de "no estar recolzat per ningú", mentre l'euro compta amb el respatler del BCE i el dòlar amb el de la Reserva Federal d'EUA.

D'altra banda, el president del BCE s'ha mostrat molt més receptiu amb tecnologies com blockchain, que considera "bastant prometedora", encara que ara com ara no la veja apropiada per a un banc central.

"Estem molt interessats en aquesta tecnologia, però encara no és segura per a un banc central, per la qual cosa necessitem seguir investigant", ha indicat Draghi.

Així mateix, el president del BCE s'ha mostrat optimista de cara a l'impacte que la introducció d'intel·ligència artificial i robots tindrà en el mercat laboral, assenyalant que l'experiència demostra que els avanços tecnològics "creen més ocupacions dels quals destrueixen", encara que ha reconegut que el procés d'ajust "no serà ni simple ni indolor", per la qual cosa serà necessari comptar amb suport governamental per a millorar l'educació i preparació dels treballadors.

En aquest sentit, Draghi també ha assenyalat que, després de quatre anys de creixement ininterromput i la creació de 7 milions de llocs de treball en els últims tres anys, actualment fa falta "millorar la qualitat d'aquestes ocupacions".

"Hi ha moltes ocupacions temporals i moltes ocupacions a temps parcial. La situació és definitivament millor, però hem de seguir millorant", ha afegit el president del BCE.