Publicado 08/04/2021 16:16CET

Duque destaca que a Espanya "es fabriquen gran part de les vacunes contra la COVID que es distribueixen a Europa"

Pedro Duque en la seua visita a la planta mAbxience de León.
EUROPA PRESS.

    LEÓN, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

   El ministre de Ciència, Pedro Duque, ha destacat que "a Espanya es fabriquen gran part de les vacunes que es distribueixen a Europa", com és el cas d'una planta d'Insud Pharma i una altra de Madrid, Barcelona i Galícia.

   Així s'ha referit aquest dijous durant la seua visita a la planta de mAbxience, on ha incidit que des del Govern d'Espanya "s'han utilitzat desenes de milions d'euros d'inversió addicional per a les investigacions per a la COVID-19 i altres projectes addicionals de les indústries".

   Duque ha subratllat que "s'ha estat fomentant des del principi i parlant amb la indústria" i ha avançat que se segueix treballant "en el desenvolupament de vacunes creades a Espanya per a les quals segurament en els pròxims mesos es realitzen assajos clínics".

ASTRAZENECA

   Així mateix, ha incidit que la vacunació amb AstraZeneca "contínua després de la decisió del Consell Interterritorial de Sanitat d'aquest dimecres" en el qual s'ha optat "per seguir amb els rangs d'edats en els quals és improbable que sorgisca qualsevol problema".

   També, ha apuntat que "se segueix estudiant la resta d'àrees d'edat perquè realment no s'ha demostrat cap problema amb aquesta vacuna, sinó que solament s'ha sospitat sobre ella".

Contador
colaboracio