Duque diu que hi haurà una nova llei d'universitats en un "futur no molt llunyà" i s'enfortirà el sistema de beques

Publicado 25/9/2018 17:26:57CET

VALÈNCIA, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha afirmat aquest dimarts a València que el "primer objectiu del Ministeri és construir un consens" per a "comptar en un futur no molt llunyà amb una nova llei d'universitats", mentre treballa per "enfortir el sistema de beques".

Fins que la nova normativa veja la llum, el Ministeri treballa en tres assumptes "prioritaris i urgents": "La reforma de l'estatut de personal docent i investigador, l'ordenació dels ensenyaments universitaris oficials i la potenciació de la internacionalització".

Així ho ha explicat aquest dimarts durant la seua intervenció en la inauguració del curs universitari 2018-2019, un acte a València presidit pel rei Felip VI i que ha comptat amb la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de la CRUE, Roberto Fernández Díaz, i el rector de la UPV, Francisco Mora, a més de diferents rectors d'altres universitats.

Duque ha valorat que la visita del rei "evidencia el compromís de la Casa Reial amb la universitat", un "respatler essencial per a conscienciar la societat" sobre la importància d'aquestes institucions, ha agregat. També ha ressaltat la "clara aposta" del Consell per "comptar amb universitats més competitives i innovadores", ja que són un "instrument de progrés de la societat valenciana".

A més, ha afirmat que el "primer objectiu del Ministeri és construir un consens social, acadèmic i polític" per a "comptar en un futur no molt llunyà amb una nova llei d'universitats", "més moderna" i "compromesa amb l'educació publica".

A aquest efecte, ha avançat que el seu departament "ja està contactant" amb els diferents agents socials i amb el món acadèmic. L'Executiu estendrà "ponts perquè tota la comunitat universitària participe en el debat", ha dit.

EL SISTEMA DE BEQUES I "ASSUMPTES PRIORITARIS"

El Ministeri treballarà "en paral·lel" per a "enfortir el sistema de beques", "fomentar la participació de les dones en ciència i tecnologia" i "poder seguir garantint que cap talent es desaprofite per falta de recursos".

Així mateix, "abans que aquesta nova llei veja la llum", s'estan abordant tres "assumptes prioritaris" i "urgents": la reforma de l'estatut de personal docent i investigador, l'"ordenació dels ensenyaments universitaris oficials" i la "potenciació de la internacionalització de les universitats espanyoles".

Pedro Duque ha assegurat que el Govern central està "absolutament convençut que cal seguir apostant per la universitat publica" i ha posat en valor que "les universitats han afrontat amb èxit el repte històric de situar la taxa de ciutadans amb estudis superiors a nivell equiparable i, en molts casos, superior a altres països del nostre entorn".

EFICIÈNCIA EN L'ÚS DE RECURSOS

El ministre ha lamentat que els "últims anys no han sigut fàcils per a les universitats" i ha afirmat que el seu departament "treballa dia a dia per a incorporar l'eficiència en l'ús dels recursos i promoure el seu increment".

En aquesta línia, ha subratllat que el Govern "aposta decididament per la modernització d'Espanya" i per un "sistema productiu basat en la innovació". La consecució d'aquests objectius "ens portarà a la formació d'uns ciutadans savis, lliures i solidaris que podran donar forma al futur d'Espanya", ha conclòs.

Contador
colaboracio