Duque presenta un informe de la seua societat patrimonial segons el qual li va perjudicar per haver pagat més impostos

Roda de premsa després del Consell de Ministres
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo
Publicado 22/10/2018 10:42:49CET

MADRID, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'informe tècnic que va ser encarregat pel Ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, sobre la societat patrimonial constituïda amb la seua esposa va suposar "un perjuí per als copartíceps", en pagar "més impostos dels quals els correspondria".

Duque ha fet públic aquest dilluns el citat informe, firmat pel professor titular de Dret Financer i Tributària i soci director de Pràctica Tributària d'IDEO Legal, Jesús Rodríguez Marquéz. Aquest informe va ser encarregat pel ministre arran de les informacions publicades sobre la societat Copenhaguen Gestors d'Immobles SL constituïda en 2005 amb la seua dona i a nom de la qual es troba el xalet del matrimoni a Xàbia (Alacant).

"Per si cabia encara algun dubte: ja tenim l'informe professional sobre la nostra societat familiar. No la vam crear per a pagar menys impostos, i estem al corrent", publica Duque en el seu compte de Twitter.

Rodíguez Marquéz sosté que la parella no ha obtingut cap "estalvi fiscal net, doncs la tributació a través de la societat ha sigut superior a la qual els haguera correspost com a persones físiques" i atribueix aquest fet a "un consell professional erroni".

Així mateix, l'expert en Dret Financer també assegura que Duque mai "ha utilitzat la societat per a facturar servicis professionals prestats per ell mateix".

Quant a la renda que el ministre ha d'imputar la societat derivada de l'ús de la vivenda, Rodríguez Marquéz avala que aquest lloguer està "correctament declarat però no es plasma en la seua comptabilitat, doncs existixen discrepàncies entre aquesta última les autoliquidacions tributàries presentades".

colaboracio