Ecologistes en Acció denuncia l'ús de clor per a desinfectar en platges de València, una pràctica "perillosa"

Publicado 16/9/2019 18:34:01CET

L'organització estudia la possibilitat d'interposar una denúncia davant la Comissió Europea

VALÈNCIA, 16 Sep. (EUROPA PRESS) -

Ecologistes en Acció ha denunciat que la Conselleria d'Agricultura va emprar clor com a mesura de desinfecció en platges de la província de València afectades per contaminació fecal, una mesura "fora de la legislació i altament perillosa", ha afirmat.

L'organització ha assenyalat que, des de l'inici de l'estiu, diverses platges de la província de València han sigut tancades al bany pels índexs de contaminació fecal que s'han trobat en les anàlisis de la Conselleria.

Per a evitar el tancament continuat d'aquestes platges, segons denuncia Ecologistes en Acció en un comunicat, la Conselleria d'Agricultura "ha establit punts de cloració en les séquies que arriben a les platges".

És el cas concret de la platja d'Alboraia, que "cada any presenta valors insuficients de qualitat d'aigua de bany, on s'ha instal·lat un punt de cloració a una distància d'entre 20 i 50 metres de la platja, en Domini Públic Hidràulic", ha asseverat l'entitat.

Ecologistes en Acció ha indicat que, "després de les converses mantingudes amb la Direcció general, ha sol·licitat que es facen públics els informes que van motivar la decisió de clorar determinats punts, així com que es mostren els resultats de tot el període en el qual s'ha estat realitzant la cloració".

L'organització ecologista ha denunciat que "no s'ha tingut en compte que el clor reacciona amb la matèria orgànica generant cloraminas i haloforms, substàncies perilloses per a la salut humana". La mesura a més és "ineficaç per al seu objectiu, la desinfecció, i es tracta d'una falsa solució", ha postil·lat.

En aquest sentit, ha subratllat que la "instal·lació de cloració a l'aire lliure és un perill en si mateixa". "Entre altres coses, la possible manipulació per xiquets, adolescents o persones malintencionades pot tindre conseqüències desastroses, ja que el clor és un element químic perillós per a la salut".

ANÀLISI PER A VALORAR LES CONSEQÜÈNCIES

Per açò, Ecologistes en Acció ha sol·licitat que es realitzen anàlisi per a valorar les possibles conseqüències. Així mateix, ha demanat la realització de seguiment als ajuntaments que "tenen punts desconnectats de la xarxa de depurat i que aboquen directament a les séquies sense depurar".

Contador
colaboracio