Publicado 23/04/2020 15:20CET

Economia destina 5 milions per a fomentar el teletreball i activar el comerç electrònic en les pimes

Teletreball.
PIXABAY

VALNCIA, 23 Abr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Economia Sostenible, a través de l'Ivace, ha publicat la convocatria 'Digitalitza Teletreball', que inclou ajudes destinades a impulsar la implantació i engegada de solucions innovadores que faciliten el teletreball i afavorisquen el desenvolupament del comer electrnic en les xiquetes i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana.

La convocatria est dotada amb un pressupost de 5 milions d'euros cofinanada en un 50 per cent a través del Programa Operatiu Feder de la Comissió Europea, informa l'administració autonmica en un comunicat.

L'Institut Valenci de Competitivitat Empresarial finanar, mitjanant aquestes ajudes, aquells projectes que incidisquen en solucions que potencien operacions i prestació de servicis no presencials, com la posada en funcionament de sistemes de telecomunicació i de seguretat avanats, de monitoratge, de solucions per a impulsar el teletreball en grup i la implantació de solucions que faciliten el control i l'operació remota de processos productius.

També es recolzar l'activació del comer electrnic, de sistemes d'automatització d'emmagatzematge i logística interna, la inversió en sistemes de fabricació additiva i impressió 3D i de robots industrials, així com la installació de denominat PLC (controlador logístic programable) en les empreses.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer i Treball, Rafa Climent, ha assenyalat que "la situació extraordinria ocasionada per la Covid-19 est obligant a moltes empreses a reconvertir-se i reorganitzar-se, i des del Govern valenci creiem fonamental posar a la seua disposició els mitjans adequats perqu puguen adaptar la seua activitat a l'actual situació".

Aquesta convocatria és una de les accions previstes en els plans de reflotación dels sectors industrials de la Comunitat Valenciana, anunciats per Rafa Climent i la directora general de l'Ivace, Júlia Company, la passada setmana, "on estem treballant, colze a colze, amb els clústers industrials", ha destacat el conseller.

FINS A 100.000 EUROS

La subvenció mxima per projecte ser de fins als 100.000 euros i les inversions subvencionables hauran de mantindre's inalterables durant els cinc anys següents al pagament de la subvenció. L'ajuda per a les xicotetes empreses pot arribar fins al 40 % dels costos subvencionables i, en el cas de les mitjanes empreses, fins al 30%.

El termini de presentació de sollicituds s'inicia el prxim 4 de maig i finalitza el 26 del mateix mes.

colaboracio