Publicado 22/10/2020 14:08CET

Educació beca amb 600 euros 129 xiques que "obrin camins a la dona en cicles d'FP amb alta empleabilitat"

Educació concedeix beques per a afavorir la incorporació de les dones a 37 cicles de FP
GVA - Archivo

VALÈNCIA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha concedit 129 beques de 600 euros cadascuna a xiques que el passat curs 2019-2020 "van obrir camins a la dona en cicles de Formació Professional (FP) amb alta empleabilitat però amb poca presència femenina".

D'aquesta manera, el nombre de becàries ha crescut un 20 per cent pel que fa al curs 2018-2019 perquè s'han atorgat 21 ajudes més, detalla el departament que dirigeix Vicent Marzà en un comunicat.

L'objectiu d'aquestes beques és fomentar l'accés de les alumnes a 37 cicles formatius de Formació Professional Bàsica i grau mitjà i superior de les famílies professionals d'Electricitat i Electrònica, Energia i Aigua, Fabricació Mecànica, Instal·lació i Manteniment, i Transport i Manteniment de Vehicles, en centres educatius públics valencians.

Són cicles amb una presència femenina escassa, però que presenten una bona inserció professional. Per açò, aquestes ajudes tracten de fomentar la incorporació de la dona a un nínxol de treball amb elevat potencial de futur.

Amb les 129 beques ara concedides, Educació de la Generalitat, en cinc cursos, ha atorgat 524 ajudes, quasi el doble que les 277 de l'etapa anterior.

En la convocatòria ara resolta s'han concedit 42 beques a alumnes que estudien en centres educatius de les comarques d'Alacant, 6 a estudiants de centres de les comarques de Castelló i 81 a alumnes de centres de les comarques de València.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Las naves Voyager detectan nueva física única del medio interestelar

 2. 2

  Abascal comunica al Congreso un préstamo de 736.000 euros para comprar su nueva casa

 3. 3

  La juez deja en libertad al bailarín Rafael Amargo y los otros tres detenidos

 4. 4

  El Congreso aprueba por amplia mayoría los presupuestos del Gobierno de Sánchez e Iglesias

 5. 5

  Profesores catalanes avisan por carta al PSOE: "No es que el castellano vaya a desaparecer, es que es ya residual"