Publicado 28/09/2021 10:45CET

Educació convoca ajudes als ajuntaments per a activitats extraescolars per import de 5,9 milions

Imatge d'arxiu d'activitat esportiva en un col·legi
GVA EDUCACIÓ

   VALÈNCIA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria d'una línia de 5.940.000 euros en ajudes adscrites als ajuntaments per a organitzar activitats extraescolars, complementàries, culturals i esportives dirigides la població escolar d'entre 3 i 18 anys.

   Els ajuntaments tenen 15 dies hàbils per a sol·licitar aquestes ajudes. Per tant, el termini per a demanar les subvencions estarà obert des del 29 de setembre fins al pròxim 20 d'octubre, tots dos dies inclosos. La sol·licitud ha de fer-se exclusivament per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es).

   L'objectiu d'aquesta línia d'ajudes de 5,9 milions d'euros que ofereix Educació als ajuntaments és impulsar l'organització d'activitats complementàries per a l'alumnat fora dels centres educatius, així com activitats extraescolars, culturals i esportives dirigides la població escolar des d'Infantil fins a Batxillerat i FP des d'aquest passat estiu i durant tot aquest curs 2021-2022.

   Per açò, aquestes subvencions engloben totes les propostes que amb eixa finalitat programen els consistoris entre l'1 de juliol de 2021 i el pròxim 23 de juny de 2022, una vegada acabat el curs en Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i FP.

   Amb la finalitat de que els ajuntaments puguen implementar fàcilment el seu programa d'activitats extraescolars, complementàries, culturals i esportives dirigides a la població escolar, la Conselleria abonarà el cent per cent de les ajudes de manera anticipada. Així, una vegada publicada la resolució de concessió de les ajudes i amb caràcter previ a la presentació de la justificació, s'entregarà el total de la subvenció i s'abonarà íntegrament als ajuntaments beneficiaris.

SISTEMA DE REPARTIMENT

   Per a facilitar que l'ajuda arribe a tot el territori de manera equitativa i justa, la Conselleria ha dissenyat "un sistema de repartiment de subvencions que compense les desigualtats de població i renda de cada municipi, de manera que tots reben fons suficients per a impulsar activitats extraescolars i de suport educatiu", destaquen des del departament que dirigeix Vicent Marzà.

   Així, inicialment, tots aquells ajuntaments valencians que a dia de hui compten amb població d'entre 3 i 18 anys empadronada, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), i concórreguen a la convocatòria tenen assegurada una quantitat mínima de 3.000 euros. A aquesta xifra s'afegirà una altra quantitat variable que anirà en funció de la població escolar empadronada i de la renda mitjana de cada municipi.

   L'import de la subvenció mai podrà ser superior a l'ajuda sol·licitada. Per tant, el repartiment final dels fons per comarques i ajuntaments dependrà tant del nombre de consistoris participants com del volum d'activitats per a les quals demanen ajuda.

Contador
colaboracio