Actualizado 29/05/2008 16:30 CET

Educació implantarà el curs pròxim un projecte pilot en 11 centres públics perquè s'use uniforme escolar

VALÈNCIA, 29 de maig (EUROPA PRESS)

La Conselleria d'Educació implantarà el pròxim curs 2008-2009 un projecte pilot en 11 centres de les tres províncies de la Comunitat Valenciana perquè s'use l'uniforme escolar als centres públics d'infantil i de primària.

La finalitat del programa és, segons fonts de la Generalitat, "ajudar les famílies atenuant la despesa i eliminant problemes relacionats amb la vestimenta dels seus fills". Alhora, estimen, "es pretén projectar una imatge de prestigi a l'escola pública".

El departament ha tingut en compte a més "informes que acrediten que els uniformes afavorixen una millor integració de tot l'alumnat eliminant les diferències degudes a la vestimenta i per tant, pot ajudar a resoldre o a atenuar problemes relacionats amb la convivència escolar".

La mesura, segons fonts de la Conselleria, "posseïx un impacte social immediat que fomentarà una cultura del consum més responsable i evitarà les rivalitats i enveges que provoca l'ús de la roba de marca" i s'ha considerat que pot facilitar la integració del col·lectiu immigrant.

Esta mesura, prevista en el decret de drets i deures, "pretén evitar els conflictes entre pares i fills amb relació a la roba que fan servir diàriament els escolars. Alhora, eradicarà indumentàries inadequades o inapropiades entre els escolars".

Este projecte pilot s'implantarà a 11 col·legis de la Comunitat Valenciana de manera experimental. L'adopció de l'uniforme ha estat una decisió presa pels consells escolars de manera independent "i no s'ha imposat res". Segons la Generalitat, són els consells escolars integrats per professorat, pares i alumnes els que han votat a favor de la utilització de l'uniforme a partir del pròxim curs.

Els 11 centres són, a Alacant: CEIP Gran Alacant (Santa Pola), CEIP Habaneras (Torrevella) i CEIP Costa Blanca (Alacant). A Castelló: CEIP Andrés Vilarroya (Castelló) i CEIP Sanchis Yago (Castelló) i a València: CEIP Sant Miquel (Llíria), CEIP Sant Vicent Ferrer (Llíria), CEIP Artista Faller (València), CEIP Marqués del Túria (València) i dos centres CAES que falten per confirmar.

colaboracio