Actualizado 28/04/2009 16:40

Educació qualifica de "rotund fracàs" la vaga i diu que les xifres haurien de fer reflexionar als convocants

VALÈNCIA, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

El director general de Personal de la Conselleria d'Educació, David Barelles, ha qualificat de "rotund fracàs" la vaga de docents convocada hui per la Plataforma en defensa de l'ensenyament públic, ja que "només ha estat secundada per un escàs 8% dels professors de la Comunitat, el que evidència que no existix justificació laboral ni tècnica per a fer esta jornada i que té una clara intencionalitat política", ha afirmat.

Segons l'Administració, el "seguiment real" de l'atur ha estat del 21,7% de mitjana del professorat de la Comunitat Valenciana. Estes dades, han apuntat, són oficials, obtingudes este matí a les 10.45 hores procedents de la informació enviada per cada centre educatiu a la seua respectiva direcció territorial i esta, al seu torn, a la Conselleria.

Barelles ha considerat que "estes xifres haurien de fer reflexionar a determinats sindicats perquè abandonen d'una vegada l'actitud de confrontació contra la Conselleria i es dediquen a intentar millorar la qualitat educativa del sistema".

El director general ha afegit que "des de la Conselleria es valora que en tots els punts als quals s'ha arribat en la negociació no es pot anar més enllà, pel que és una vaga que no té cap fonament tècnic a cadascun dels tretze punts que reivindicaven".

Alhora, Barelles ha destacat la "normalitat" de la jornada de hui als centres escolars de la Comunitat Valenciana, que han obert les portes com ho fan habitualment, ha afirmat.