Actualizado 25/06/2009 20:37 CET

Educació remet hui per a publicar-la l'ordre que impedirà passar a segon de Batxillerat amb 3 suspensos a la Comunitat

VALÈNCIA, 25 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Educació ha enviat hui per a la seua publicació al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) l'ordre que establix la impossibilitat de passar a segon curs de Batxillerat si s'han suspés més de dos assignatures i l'obligació de repetir el curs sencer. Així, la resolució no preveu la possibilitat, acordada pel Ministeri i 12 comunitats autònomes, que els estudiants que no hagen superat tres o quatre matèries puguen elegir entre repetir tot el curs o matricular-se únicament les assignatures suspeses.

Així, l'ordre, que regula l'organització i el funcionament del batxillerat diürn, nocturn i a distància a la Comunitat, establix que "podran accedir al segon curs els qui hagen finalitzat el primer curs de batxillerat i hagen superat totes les matèries o tinguen avaluació negativa en dues matèries com a màxim".

D'igual manera, la resolució manifesta de manera explícita que "l'alumnat que finalitze el primer curs de batxillerat durant el curs acadèmic 2008-2009 i tinga una avaluació negativa en més de dos matèries haurà de quedar-se un any més en primer, que cursarà en la seua totalitat".

L'ordre afegix que "excepcionalment", els centres docents podran disposar que l'alumnat que tinga tres o quatre matèries amb avaluació negativa en el primer curs de batxillerat --en atenció a les seues circumstàncies personals, acadèmiques i a les pròpies del centre--, curse un altre cop la totalitat de les matèries però puga guardar les notes de les assignatures aprovades si superen a les aconseguides en el curs repetit.

El Govern valencià ja havia mostrat el seu rebuig a l'acord perquè els estudiants amb tres suspensos no hagueren de repetir curs a través de la secretària autonòmica d'Educació, Concha Gómez, qui després de conèixer la proposta del Ministeri d'Educació ha assegurat que suposava una "baixa exigència i falta de qualitat", ja que tornar a cursar només les assignatures suspeses "no garantix la qualitat del Batxillerat".

Ha afegit que la posició del Govern valencià en este cas és "molt clara, és la que marca la LOE i ha estat ratificada per una sentència del Tribunal Suprem". "L'avaluació del Batxillerat que defensa el Ministeri, que produïx una multiplicitat d'opcions, induïx a confusió i gairebé suposa una altra vegada la introducció d'un Batxillerat de baixa exigència i qualitat", ha argumentat llavors.

colaboracio