Publicado 20/01/2022 18:54

Educació treballa amb les direccions dels centres per a alleugerir la càrrega burocràtica per la sisena onada

Archivo - El conseller d'Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, en imatge d'arxiu
Jorge Gil - Europa Press - Archivo

   El departament de Marzà enviarà als centres la concreció d'una "flexibilització" dels terminis d'actuacions ordinàries

   VALÈNCIA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria d'Educació treballa amb les direccions dels centres per a alleugerir la càrrega burocràtica en l'actual context de la pandèmia, segons ha informat el departament que dirigeix Vicent Marzà, que ha mantingut una reunió telemàtica amb els representants de l'Associació de Directores i Directors d'Infantil i Primària per a avaluar conjuntament el dia a dia en els centres educatius.

   Aquesta trobada s'ha produït en un context de "tensió sanitària generalitzada" per la sisena onada de la pandèmia de la variant ómicron que, en el dia a dia dels centres, "es tradueix a compaginar l'extraordinària tasca pedagògica dels equips docents amb el procés de vacunació de l'alumnat de les escoles i les derivades que provoquen els contagis i els confinaments", ha indicat Educació.

   Vicent Marzà ha destacat que "cal atendre de nou a la urgència i compaginar-la de la manera més realista i flexible amb el que és important, que és l'educació dels xiquets i les xiquetes. És fonamental estar en tot moment al costat d'un personal tan essencial com és el professorat, que durant aquestes setmanes ha intensificat el treball de portar avant el seu projecte educatiu simultàniament amb la resolució de totes les qüestions que es deriven dels contagis i la vacunació als centres".

   En aquest punt, ha indicat que el que els "ocupa i preocupa és la tensió i l'esgotament emocional que açò provoca en els equips directius dels centres i el professorat, per açò és important que, com hem fet fins ara durant tota la pandèmia, ens adaptem a les circumstàncies de cada moment i era imprescindible prendre determinacions sobre aquest tema i fer-ho de manera conjunta amb qui està a peu de centre dia a dia: les direccions".

   El secretari autonòmic, Miguel Soler, ha explicat que han acordat amb els representants de les direccions "flexibilitzar els terminis d'ací a final de curs del conjunt de plans i actuacions que es fan de manera ordinària i reduir les tramitacions a les accions més imprescindibles".

   Educació enviarà la setmana vinent una resolució que comunicarà al conjunt dels centres educatius de les diferents etapes educatives "les mesures d'adaptabilitat i flexibilització per a reduir la càrrega de treball dels equips directius en la part que puguem, que és l'educativa".