Publicado 26/11/2021 17:43CET

Els 27 prohibiran els vols a Sud-àfrica i altres sis països africans per la nova variant

Archivo - Imatge d'arxiu de la Terminal T4 de l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas.
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

   BRUSSEL·LES, 26 nov. (EUROPA PRESS) -

   Els països de la Unió Europea es disposen a prohibir els vols amb eixida o destinació a Sud-àfrica i altres sis països africans per temor al fet que la nova variant de coronavirus B.1.1.529 (coneguda com 'Nu') es propague per eixes rutes, segons han informat a Europa Press fonts europees.

   Les restriccions afectaran a Sud-àfrica, Botswana, Esuatini, Lesotho, Namíbia, Moçambic i Zimbabue i s'aplicarà "durant catorze dies", han precisat les fonts.

   Representants dels Vint-i-set es van reunir a primera hora de la vesprada d'aquest divendres per a estudiar una proposta de la Comissió Europea per a activar el "fre d'emergència" que permet tancar la frontera exterior amb determinats països on es localitzen variants d'interés o preocupants.

   Brussel·les va prendre la iniciativa en resposta a la petició de diversos Estats membre de fer el pas en aquesta direcció i la qüestió ha rebut el suport de la resta de socis en una reunió celebrada en la capital comunitària en el marc del Dispositiu de Resposta Política Integrada a les Crisis (IPCR) a nivell tècnic i d'ambaixadors.

   Els Vint-i-set compten amb unes directrius comunes que preveuen l'activació d'un "fre d'emergència" per a coordinar el tancament de la frontera exterior a països on es detecten noves variants que puguen suposar un risc per al control de la pandèmia de coronavirus en la UE.

   Aquest instrument, no obstant açò, es basa en una recomanació de Brussel·les per a definir una "coordinació pràctica" però no suposa una "obligació legal" per als Estats membre, que són els qui conserven les competències exclusives en aquesta matèria i decidixen de manera individual com actuar amb el trànsit en les seues fronteres.

colaboracio