Els acusats en Alqueria utilitzen l'última paraula: insisteixen en la seua innocència i lamenten el dany patit

Archivo - Arxiu - Acusats en el cas Alqueria
Jorge Gil - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 13:50

   L'exgerent Brines: "Espere que s'acabe aquest mal somni que hem hagut de viure de manera desproporcionada i sense cap motiu"

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La majoria dels 14 acusats en el cas Alqueria --relatiu a contractes presumptament irregulars d'alts directius en l'empresa pública Divalterra per a afavorir el PSPV i a Compromís-- han volgut fer ús de l'última paraula en el juí que se segueix contra ells en l'Audiència de València i han aprofitat per a insistir en la seua innocència, al mateix temps que han lamentat el dany que els ha causat aquest procediment a nivell personal, familiar, laboral i econòmic.

   El primer acusat a referir-se al tribunal ha sigut l'expresident de la Diputació i actual alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, que únicament ha volgut adherir-se al manifestat per la seua defensa al llarg de les sessions de la vista i ha agraït la seua tasca.

   Per la seua banda, el que va ser el cap de gabinet de Rodríguez en la corporació provincial, Ricard Gallego, també ha agraït la tasca del seu lletrat i ha mostrat la seua esperança en què el juí servisca per a avalar la seua innocència.

   El que va ser lletrat-assessor de Divalterra, Jorge Cuerda, ha al·ludit a tot el dany personal i professional que li ha causat aquest procediment. "Mai m'havia passat res paregut", ha asseverat. "A nivell personal cadascun ho porta d'una manera però hi ha una onada expansiva que arriba a familiars. En el professional, el cas s'ha carregat tot el meu prestigi professional previ, si és que ho tenia", ha subratllat.

   "El procediment --ha afegit-- m'ha suposat moltíssim dany quant al secret decretat. Hi havia una constant expressió que 'alguna cosa hi haurà'. Sóc funcionari de carrera i tot s'ho han carregat. Per què? Per una denúncia, una instrucció que no es va portar com havia de portar-se. Sóc innocent i el que vaig fer no és delictiu. M'agradaria una sentència absolutoria i que s'acabara açò ja".

   Per la seua banda, l'exgerent Agustina Brines, visiblement emocionada, ha posat de manifest el "mal" que se li ha causat amb aquesta causa, tant a nivell personal com a familiar o professional: "Açò no ho curarà ningú ja". "Espere que d'una vegada per sempre s'acabe aquest mal somni que hem hagut de viure de manera desproporcionada i sense cap motiu", ha ressaltat.

   Un altre exgerent, José Ramón Tíller, ha destacat: "En la meua època com cogerente en Imelsa vaig actuar sempre respectant la legalitat i em sent orgullós per la tasca que vaig realitzar".

   Per la seua banda, una de les exdirectives contractades com a alt càrrec s'ha dirigit el tribunal per a dir-li: "Em fie de vostés", i un altre exresponsable ha assenyalat: "Crec en la justícia i per açò vaig declarar al jutge i al fiscal. Vaig entrar creient que no sóc un delinqüent i isc creient que no sóc un delinqüent. Vaig entrar creient en la justícia", ha destacat.

   Un altre ex-alt càrrec directiu en Divalterra ha asseverat que els acusats s'estan "jugant molt" i ha afegit: "No aconseguisc entendre com una persona contractada com jo, que ha complit les funcions i obligacions contractuals, acaba imputada en un cas així amb totes les conseqüències personals, familiars, laborals i econòmiques. L'única explicació és la de ser un efecte col·lateral necessari per a magnificar un cas mediatitzat per la presència de polítics", ha criticat.

   L'últim dels acusats a utilitzar la seua última paraula en el juí, ex-alt càrrec també, ha lamentat que es va assabentar de la seua imputació en el procediment per la premsa i ha destacat la "commoció" que li va suposar a nivell laboral i personal: "Tinc dos filles i a elles li pregunten què ha fet el seu pare. Aquestes coses tenen una incidència enorme", ha dit, per a agregar: "No sé molt bé que faig jo ací. Em va nomenar el Consell i vaig exercir amb lleialtat les tasques encomanades".

PENES REQUERIDES

   Rodríguez s'enfronta a la pena de huit anys de presó, tal com li reclamen les acusacions --Fiscalia, Acció Cívica i PP--, mentre que la seua defensa demana l'absolució en no veure delicte algun.

   Les acusacions també sol·liciten huit anys de presó per al qui va ser el cap de gabinet de Rodríguez en la corporació provincial, Ricard Gallego, per a l'assessor Manuel Reguart (tots dos per cooperació necessària) i per als dos exgerents de l'empresa pública Divalterra, Agustina Brines (per Compromís) i José Ramón Tiller (pel PSPV) per delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial.

   A més, el fiscal demana per a les set persones contractades com càrrecs d'alta direcció sis anys de presó: un per falsedat documental i cinc més per malversació de cabals per cooperació necessària; i altres sis per al lletrat-assessor de Divalterra, Jorge Cuerda, i un altre gerent, Xavier Simón, per falsedat, malversació i prevaricació.