Publicado 21/04/2021 18:18CET

Els centres de salut recuperaran al maig el 80% de l'atenció presencial

Imatge d'arxiu d'un centre de salut
GVA

   La ciutadania podrà triar entre presencialitat o la via telefònica quan demane cita prèvia

   VALÈNCIA, 21 abr. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha resolt recuperar gradualment l'atenció presencial en els centres de salut de la Comunitat Valenciana. L'objectiu, consensuat entre la Direcció general d'Assistència Sanitària i els directors d'Atenció Primària dels diferents departaments sanitaris, és que s'haja reprès fins al 80% de l'activitat presencial durant el mes de maig en funció de la necessitat d'atenció.

   La millora de la situació epidemiològica permet en aquests moments, tal com va avançar la setmana passada la consellera de Sanitat, Ana Barceló, anar obrint progressivament les agendes presencials per a personal facultatiu, d'Infermeria i Pediatria dels centres de salut.

   D'aquesta manera, la ciutadania podrà optar entre atenció telefònica o presencial quan necessite acudir al primer nivell assistencial, l'Atenció Primària, i sol·licite cita a través de l'APP GVA+Salut, de la web de Sanitat, per telèfon en el seu centre de salut o en la línia 961 839 000, detalla l'administració autonòmica en un comunicat.

   La reactivació de l'atenció presencial, subratllen, arriba acompanyada d'altres dos mesures orientades a "optimitzar l'assistència, evitar a la ciutadania desplaçaments innecessaris i previndre massificacions en els centres de salut que comprometen la seguretat de professionals i pacients".

   Es manté el triaje per a pacients que sol·liciten assistència sense cita prèvia per a oferir a cada pacient el servici que requereix com més prompte millor i amb els recursos més adequats a la seua necessitat. L'atenció telefònica s'utilitzarà preferentment, per a seguiments o segones visites que no revestisquen gravetat.

   D'altra banda, afigen, s'activen les Agendes de Taulell per a solucionar tasques administratives, sol·licitud d'informes i altres documents, sense necessitat d'arribar a la consulta del metge de família.

Contador
colaboracio