Publicado 3/7/2020 13:45:27 +02:00CET

Els desnonaments baixen més d'un 30% durant el primer trimestre de l'any a la Comunitat Valenciana

Stop Desnonaments
EUROPA PRESS - Archivo

VALÈNCIA, 3 Jul. (EUROPA PRESS) -

Els desnonaments practicats durant el primer trimestre del 2020 a la Comunitat Valenciana han sigut 1.454, xifra que suposa una reducció del 31,4% respecte del mateix període de l'any anterior.

Són dades extretes de l'informe 'Efectes de la crisi econòmica en els òrgans judicials', que la Secció d'Estadística del Consell General del Poder Judicial ha fet públic aquest divendres, i que col·loquen el territori valencià en la segona posició del país en nombre total de llançaments practicats, solament per darrere de Catalunya, amb 2.178 llançaments entre gener i març d'enguany.

Les dades de l'informe corresponents als tres primers mesos de l'any s'han vist afectats per la crisi sanitària i la declaració de l'estat d'alarma el 14 de març, amb la consegüent paralització dels terminis processals i administratius a partir d'eixa data, precisa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en un comunicat.

Dels 1.454 llançaments, 907 van ser conseqüència de procediments derivats de la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU), açò és un 28,4% menys que els registrats per impagament de lloguer en els tres primers mesos del 2019.

Altres 520 es van derivar d'execucions hipotecàries, un 34,3% menys que el mateix període de l'any anterior, i els 27 restants van obeir a altres causes.

Atenent només els llançaments conseqüència d'execucions hipotecàries, els 520 registrats a la Comunitat Valenciana la situen al capdavant de la llista nacional, seguida d'Andalusia, amb 468; Catalunya, amb 467; i Múrcia, amb 239.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Canarias cierra el ocio nocturno, impone la mascarilla obligatoria y prohíbe fumar en la calle

 2. 2

  Desarticulan en Granada una importante organización de exportación de marihuana con 75 detenidos

 3. 3

  La Reina Letizia, con su look más juvenil y favorecedor, conquista Menorca

 4. 4

  El exabogado de Podemos dice que el partido vive un caso "peor" que Gurtel y llama a la militancia a decir basta

 5. 5

  Hubble revela que el oscurecimiento de la estrella supergigante Betelgeuse se debe a una nube de polvo