Publicado 21/10/2021 16:01CET

Els escolars de València tindran tres festius en Falles i acabaran un dia després el curs

Archivo - Arxiu - Dos xiquetes assegudes en un aula d'un col·legi de València (arxiu)
Jorge Gil - Europa Press - Archivo

   VALÈNCIA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

   Els alumnes de València gaudiran com a festius escolars les jornades del 7 de desembre --coincidint amb el Pont de la Constitució-- i 16, 17 i 18 de març, amb motiu de les Falles, i el final del curs es retardarà un dia respecte a les dates previstes.

   Açò serà possible després que la Conselleria d'Educació haja acceptat la sol·licitud eixida ahir de la reunió del Consell Escolar Municipal de València, segons ha confirmat a Europa Press el secretari autonòmic d'Educació, Miquel Soler.

   El Consell Escolar Municipal de València va votar aquest dimecres mantindre la seua proposta d'establir quatre dies festius escolars per al 7 de desembre i els dies 16, 17 i 18 de març, allargant un dia més el curs escolar. Igualment, va acordar demanar a la Conselleria d'Educació que reconsiderara la seua negativa a permetre que les classes acabaren un dia més tard. Des de l'administració autonòmica s'havia suggerit compensar eixe festiu extra de Falles amb el 23 de desembre.

   El debat es va allargar durant diverses hores. La presidenta del Consell Escolar Municipal i regidora d'Educació, Maite Ibáñez, va portar la proposta alternativa de deixar com a festius escolars els dies 7 de desembre i 17 i 18 de març, però la idea de prescindir del festiu del dia 16 de març va resultar menys votada que la de reafirmar-se en la seua proposta de quatre festius.

   Una vegada estudiada la contraproposta del Consell Escolar, la Conselleria d'Educació ha decidit donar-li el vistiplau tenint en compte que s'ha produït un canvi respecte al calendari previst inicialment: la pròxima eliminació de les proves extraordinàries de l'ESO.

   Miquel Soler ha detallat que, al principi, es va dissenyar un calendari lectiu que contemplava acabar el curs el 17 de juny

   --divendres-- en Secundària i el 21 --dimarts-- en Infantil i Primària perquè els estudiants més majors tingueren temps de preparar-se eixes recuperacions.

   No obstant açò, quan pròximament es publique el reial decret del Ministeri d'Educació, la Conselleria d'Educació té previst llevar eixes proves extraordinàries, una modificació que ha fet possible repensar la petició realitzada des del Consell Escolar de València.

   D'aquesta manera, l'activitat acadèmica a València acabarà el dilluns 20 de juny de 2022 en Secundària i el dimecres 22 en Infantil i Primària, ha agregat el secretari autonòmic.

colaboracio