Publicado 28/06/2022 17:29

Els Estats Units prohibeixen les importacions d'or rus

Archivo - Arxiu- Lingots d'or
POLYMETAL - Archivo

   MADRID, 28 juny (EUROPA PRESS) -

   L'Oficina de Control d'Actius Estrangers (OFAC) del Departament del Tresor dels Estats Units ha prohibit la importació al país d'or rus en compliment dels compromisos aconseguits en la recent Cimera de líders del G7, segons han informat les autoritats nord-americanes.

   Els Estats Units se suma així al Regne Unit, el Canadà i el Japó en la implementació de mesures contra l'or rus, la major exportació no energètica del gegant euroasiàtic.

   Amb anterioritat a aquesta nova prohibició, certes transaccions relacionades amb l'or que involucraven la Federació Russa ja eren sancionables i l'OFAC ha advertit els nord-americans que estiguen atents als intents d'eludir les regulacions a través de transaccions relacionades amb l'or.

   Simultàniament, la Xarxa d'Execució de Delictes Financers del Tresor (FinCEN) ha emès una alerta conjunyeix amb l'Oficina d'Indústria i Seguretat del Departament de Comerç dels Estats Units per a vigilar que Rússia i Bielorússia no evadisquen el control de les exportacions contemplat en les sancions.

   "Les institucions financeres i el sector privat continuen exercint un paper clau en la interrupció dels esforços de Rússia per a adquirir béns i tecnologia crítics per a donar suport als seus esforços de guerra", ha indicat el Departament del Tesoro.

colaboracio