Publicado 04/10/2022 12:57

Els EUA i Corea del Sud assagen bombardejos de precisió després del llançament de Pyongyang

Archivo - Imatge d'arxiu d'un caça F15 Strike Eagle de la Força Aèria dels Estats Units
DEPARTAMENTO DE DEFENSA DE EEUU - Archivo

   MADRID, 4 Oct. (EUROPA PRESS) -

   Les tropes sud-coreanes i nord-americanes, immerses en una sèrie d'exercicis militars conjunts als voltants de la península de Corea, han dut a terme aquest dimarts maniobres de bombardeig de precisió després de l'últim llançament d'un míssil balístic de mig abast per part de Corea del Nord.

   L'Exèrcit de Corea del Sud ha informat en un comunicat que aquestes maniobres responen al llançament d'un míssil balístic que ha sobrevolat el Japó i que ha obligat a part de la població a refugiar-se davant un llançament d'aquest tipus, el primer des de 2017.

   Amb caces F-15K i F-16, tots dos països han maniobrat en el marc d'un simulacre d'un atac de precisió aire-terra que serviria per a defendre el territori davant un verdader atac de Pyongyang. L'objectiu virtual dels exercicis es trobava enfront de les costes de Gunsan, segons informacions de l'agència de notícies Yonhap.

   "Amb aquest atac combinat, les Forces Armades de tots dos països han demostrat la seua capacitat i voluntat per a respondre de manera decisiva a qualsevol provocació de Corea del Nord i la seua habilitat d'atacar l'origen de les provocacions amb l'ajuda de l'aliança", ha indicat l'Exèrcit.

   En aquest sentit, Seül ha assegurat que les forces sud-coreanes "mantenen una postura preventiva ferma i supervisen els esdeveniments en la zona amb ajuda dels Estats Units en el marc d'una estratègia de defensa coordinada".