Els EUA.- La policia tenia una dotzena d'informes sobre el presumpte assassí de Tucson

Tiroteo en Tucson contra  Gabrielle Giffords
ERIC THAYER / REUTERS
Actualizado 13/1/2011 11:33:45 CET

WASHINGTON, 13 Ene. (EUROPA PRESS) -

La policia del comtat de Pima, en què es troba la ciutat de Tucson (Arizona) ha donat a conèixer una dotzena de casos en què els agents de l'ordre van mantindre contacte amb la família de Jared Lee Loughner, presumpte autor del tiroteig que dissabte va provocar sis morts i catorze ferits, entre els quals hi ha la representant demòcrata Gabrielle Giffords.

El cas més greu data del 2007 i correspon a la detenció per un delicte menor de possessió de drogues, concretament marihuana. La Justícia el va obligar aleshores a assistir a un programa d'ocupació.

Els amics del jove de 22 anys assenyalen que este era un xiquet solitari i que els últims anys estava cada vegada més aïllat i havia perdut la bona relació amb els seus pares. El 2004, quan a penes tenia 17 anys, va haver de ser traslladat a emergències hospitalàries en patir una intoxicació al col·legi.

Havia begut durant el matí 350 mil·lilitres de vodka que l'havia agafat al seu pare, amb qui se sentia molest perquè l'havia cridat. La policia el va detindre per consumir alcohol, informa la policia Cheryl Berry.

L'últim registre que la policia té de Loughner està datat l'octubre del 2008, quan va denunciar un presumpte cas de "robatori d'identitat". Pel que sembla, el preocupava que algú --probablement un amic-- hagués usurpat la seua identitat en un lloc web, però no va presentar prou proves. Altres informes parlen de dos incidents de vandalisme contra vehicles dels seus pares, informa 'The Washington Post'.

L'octubre el jove va ser expulsat del centre d'educació superior Pima Community pel seu mal comportament.

colaboracio