Publicado 03/03/2021 18:49CET

Els eurodiputats d'Orban abandonen el PPE pel canvi de les normes internes del grup

17 February 2021, Poland, Krakow: Viktor Orban, Hungarian Prime Minister, speaks during a joint press conference after a meeting with the Visegrad cooperation (V4 group) leaders during the 30th anniversary of Visegrad cooperation at Wawel Castle. Photo: J
Jaroslav Nov·k/TASR/dpa

BRUSSEL·LES, 3 Mar. (EUROPA PRESS) -

Els dotze eurodiputats del partit hongarès Fidesz abandonaran el grup del Partit Popular Europeu perquè aquest dimecres a primera hora ha aprovat modificar les regles internes per facilitar la suspensió o expulsió de partits membres que s'allunyen dels seus principis.

"No deixarem que els nostres eurodiputats siguen silenciats per representar els nostres votants", ha criticat la ministra de Família hongaresa i vicepresidenta de Fidesz, Katalin Novák, en un missatge a Twitter per anunciar l'eixida del seu partit del grup popular.

Novák ha definit la modificació de les normes del PPE com un "acte hostil" cap a Fidesz i els seus votants perquè afirma que pretén limitar l'acció dels seus representants a l'Eurocambra, fet que al seu parer és "antidemocràtic, injust i inacceptable".

El canvi de les normes internes del grup del PPE, que tindran una aplicació de caràcter immediat, s'ha aprovat per 148 vots a favor, 28 en contra i quatre abstencions, segons han informat a Europa Press fonts parlamentàries.

Amb aquesta actualització, la suspensió o expulsió d'un partit membre es podrà sol·licitar des de la presidència del grup o a través de la petició d'almenys un 15% del grup i quatre delegacions nacionals.

Ara aquests eurodiputats passaran a constar com no inscrits i pedran el temps d'intervenció en els plens, però podrien mirar d'entrar a altres grups ideològicament pròxims, com el dels conservadors i reformistes.

colaboracio