Els exjugadors de l'Arandina titlen de mentida les acusacions i es declaren insolvents

Publicado 15/10/2018 16:29:38CET

La jutge ha decidit incloure el delicte de concertar una cita amb una menor per a mantindre relacions sexuals

ARANDA DE DUERO (BURGOS), 15 Oct. (EUROPA PRESS) -

Els tres exjugadors de l'Arandina Club de Futbol acusats d'un delicte d'agressió sexual a una menor de 16 anys han rebutjat novament els fets que se'ls imputen i han aprofitat la seua estada en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 d'Aranda de Duero (Burgos), que els havia citat per a una declaració indagatòria, per a advertir de la impossibilitat d'aportar la quantitat exigida com a possible responsabilitat civil.

Els tres investigats, Carlos Cudrado Santos 'Lucho', Víctor Rodríguez Ramos 'Viti' i Raúl Calvo Hernández, contra els qui la jutge del cas va dictar a la fi de setembre interlocutòria de processament, han comparegut aquest matí davant la jutge i tots ells s'han limitat a negar els fets i acusar la denunciant de mentir, si bé han declinat fer més declaracions en seu judicial fins a la celebració del corresponent juí.

Durant l'acte de declaració indagatòria, els tres futbolistes, que romanen en situació de llibertat provisional després d'abonar fiances de 6.000 euros, s'han declarat insolvents respecte dels 52.000 euros que de forma conjunta i solidària els va imposar la jutge per a cobrir una possible responsabilitat civil.

La jutge instructora, d'altra banda, ha anticipat ja la seua decisió d'incloure el delicte continuat d'agressió sexual, que estipula condemnes de fins el 15 anys de presó, el delicte de concertar una cita amb una menor per a mantindre relacions sexuals, tal com havia sol·licitat el lletrat de la suposada víctima, de 15 anys.

Aquest últim delicte no és independent i quedaria subsumit en el delicte continuat d'agressió sexual en el cas que els futbolistes anaren trobats culpables d'aquest últim. En el cas que la resolució fóra absolutòria, el delicte ara inclòs contra els investigats podria aplicar-se de forma autònoma de ser benvolgut i contempla penes d'entre un i tres anys de presó o multa de 12 a 24 mesos.

L'advocat de l'acusació popular, Luis Antonio Calvo, en representació de l'Associació Clara Campoamor, s'ha limitat a indicar, en declaracions a Europa Press, que el col·lectiu al que representa persisteix en la convicció que els tres exfutbolista de l'Arandina van cometre un delicte continuat d'agressió sexual.

colaboracio