Els ministres Ábalos, Robles i Batet deixaran l'escó per a dedicar-se en exclusiva al Govern

Pedro Sánchez amb Adriana Ozores, José Luis Ábalos i Margarita Robles
CONGRÉS
Publicado 14/6/2018 12:17:42CET

MADRID, 14 Jun. (EUROPA PRESS) -

Els únics tres ministres del Govern que són diputats, José Luis Ábalos (Foment), Margarita Robles (Defensa), i Meritxell Batet (Política Territorial) renunciaran al seu escó "en les pròximes hores", possiblement aquest divendres, ha avançat 'El Periódico' i confirmat a Europa Press fonts socialistes.

El motiu de la renúncia a l'acta de diputats es troba en la seua voluntat de dedicar-se en exclusiva a l'activitat com a ministres del Govern, han explicat les mateixes fonts.

La seua substitució per altres companys en el Grup Socialista garantiria que els 84 diputats amb els quals compta el partit estiguen presents en totes les votacions, ja que, en ocasions, els viatges dels ministres els impedixen estar a Madrid a l'hora de votar.

El Govern de Pedro Sánchez no tindrà fàcil traure avant iniciatives legislatives ja que només compta amb els vots garantits dels seus 84 diputats socialistes, quan la majoria absoluta del Congrés, necessària per a aprovar lleis orgàniques, per exemple, està fixada en 176 diputats.

Als ministres els substituiran altres companys que van figurar amb ells en les mateixes llistes electorals. El lloc se n'anirà oferint per rigorós ordre de llista.

colaboracio