Publicado 27/10/2020 17:54CET

Els MIR es concentren demà davant el Palau després de 100 dies en vaga

Els MIR es concentren matí enfront del Palau després de 10 dies en vaga
COMITÉ DE HUELGA DE LOS MIR

VALÈNCIA, 27 Oct. (EUROPA PRESS) -

Els MIR es concentren demà de nou enfront del Palau de la Generalitat, quan compleixen els 100 dies en vaga, per a exigir una solució a les condicions laborals de "els qui més es deixen la pell" i han insistit que la seua mà "sempre estarà estesa" per a arribar a una solució.

Els metges residents ja van advertir la passada setmana que tornarien "al carrer i a la via judicial" si la Conselleria de Sanitat no els convoca "prompte" a una nova reunió per a desbloquejar la vaga indefinida que mantenen des del passat 21 de juliol.

Així mateix, han remès una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual li recalquen que "en contra" del que diu la seua consellera de Sanitat, Ana Barceló, les seues condicions laborals "no són gens bones". Així, li assenyalen que es "deixen la pell atenent pacients des del primer dies, més dels quals podria per a atendre en aquesta Sanitat infrafinançada" i que a més porten 10 mesos "en primera línia contra la Covid".

"I després de tant de temps de pandèmia hem de seguir dormint compartint espai amb altres quatre metges en dependències indignes, posant en risc la nostra salut i la de les nostres famílies", ha apuntat.

A més, li informen que no tenen hores de formació en la seua jornada laboral i que cobren mil euros mensuals per 40 hores setmanals de treball en les quals prenen decisions de "grandíssim pes" i l'hora de guàrdia a 10 euros. "Sap que tot açò no està bé", li recalquen.

Els MIR han afirmat que "no se senten valorats" i sobre aquest tema han criticat que la Comunitat Valenciana és "de les quals més contracta mèdics sense especialitat, amb una formació molt insuficient per a fer el treball que fan". "Diuen fer-ho per necessitat mentre ens fan marxar a nosaltres per aquesta forma de tractar-nos", han replicat.

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Calvo responde a Felipe González: "La España que toca gobernar hoy es diferente a la de hace 20 años"

 2. 2

  Siete detenidos, 4 de ellos menores, por agredir con un machete a un chico de 17 años en Torrejón

 3. 3

  Fallece el padre de Irene Rosales

 4. 4

  Felipe González denuncia que el Gobierno pacte con los que quieren "desguazar" España y avisa: "Nadie me manda callar"

 5. 5

  Interior traslada a Logroño a 'Kantauri', jefe de los comandos de ETA en los años 90, y a otros cinco etarras