Els presidents autonòmics de Catalunya, País Basc i Navarra s'absentaran de la desfilada i la recepció del 12-O

El Rei durant la desfilada militar del 12 d'Octubre
MARTA JARA - Archivo
Publicado 11/10/2018 18:49:55CET

Tampoc viatjarà a Madrid la presidenta balear per la tragèdia després de les inundacions a Mallorca

MADRID, 11 Oct. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el 'lehendakari' del País Basc, Iñigo Urkullu, i la presidenta del Govern navarrès, Uxue Barkos, han declinat acudir a la desfilada militar a Madrid i a la recepció al Palau Reial amb motiu del Dia de la Festa Nacional d'aquest divendres 12 d'octubre.

Tampoc acudirà a la capital d'Espanya la cap de l'Executiu balear, Francina Armengol, encara que aquesta última ha justificat la seua absència per les inundacions a l'est de l'illa de Mallorca, al municipi de Sant Llorenç, que han provocat almenys 12 víctimes mortals.

Precisament, segons han informat a Europa Press fonts de La Zarzuela, els reis es traslladaran aquest divendres a les zones afectades per les inundacions després de la tradicional recepció que ofereixen al Palau Reial per aquesta festivitat.

La resta de presidents autonòmics sí que assistiran a Madrid amb motiu de la Festa Nacional i es trobaran tant a la desfilada com a la recepció reial, amb l'excepció del president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, que únicament estarà present a la desfilada i no podrà anar després al Palau Reial per assumptes personals, segons han informat fonts de l'Executiu autonòmic a Europa Press.

Coincidiran en tots dos actes els caps dels governs autonòmics de Galícia, Alberto Núñez Feijóo; Astúries, Javier Fernández; Cantàbria, Miguel Ángel Revilla; La Rioja, José Ignacio Ceniceros; Aragó, Javier Lambán; Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera; Comunitat Valenciana, Ximo Puig; Comunitat de Madrid, Ángel Garrido; Extremadura, Guillermo Fernández Vara; Andalusia, Susana Díaz; Regió de Múrcia, Fernando López Miras; i Canàries, Fernando Clavijo.

Així mateix, també vindran a Madrid els presidents de les ciutats autònomes de Ceuta i de Melilla, Juan Jesús Vivas i Juan José Imbroda, respectivament.

colaboracio