Els preus pugen un 0,3% al juny a la Comunitat Valenciana i la taxa interanual se situa en el 2,4%

Recurs de dièsel, gasolina, estació de servici
FACONAUTO
Publicado 13/7/2018 10:25:48CET

VALÈNCIA, 13 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar un 0,3% al juny a la Comunitat Valenciana en relació al mes anterior, amb el que la taxa interanual se situa en el 2,4%, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A Espanya, els preus van pujar un 0,2 per cent durant el passat mes de juny pel que fa al mes anterior, de manera que la taxa interanual s'ha situat en el 2,2 per cent. La dada acumulada en el que va d'any es xifra en un u per cent.

Estadística assenyala que en el repunt de la taxa interanual de l'IPC de juny ha influït principalment l'encariment de les gasolines; dels aliments, especialment de les fruites; de l'electricitat, i del gasoil per a calefacció.

En concret, a la Comunitat Valenciana el grup que més va pujar va ser Hotels, cafés i restaurants amb un 0,8% al juny, Oci i cultura un 0,7%, Aliments i begudes no alcohòliques un 0,6%, i Vivenda i Transport un 0,5%.

Per la seua banda, Parament va créixer un 0,2%, mentre que Ensenyament i Medicina es van mantindre invariables. Per contra, Vestit i calçat va baixar un 1,9%, Begudes alcohòliques i tabac, Comunicacions i Altres 0,1%.

colaboracio