Els rius Clariano i Cànyoles es desborden al seu pas per Ontinyent i Moixent i obliguen a rescatar diverses persones

Actualizado 12/9/2019 13:59:34 CET
- CONSORCIO BOMBEROS VALENCIA

VALÈNCIA, 12 Sep. (EUROPA PRESS) -

El temporal de fortes pluges que afecta la Comunitat Valenciana ha provocat que els rius Clariano i Cànyoles es desborden al seu pas pels municipis d'Ontinyent i Moixent, respectivament, mentre que està en seguiment l'evolució del Serpis, que de moment no registra incidències.

Així ho ha detallat el Centre de Coordinació d'Emergències 112 de la Generalitat en la informació referida a la situació de les conques hidrològiques afectades per la DANA.

Respecte al riu Clariano, explica que s'ha desbordat al seu pas per Ontinyent, per la qual cosa els accessos a la zona es troben tallats. Afegeix que han sigut desallotjades unes 40 persones.

En aquest sentit, fonts del Consorci de Bombers han apuntat que el barri de Cantereria d'Ontinyent és la zona "més afectada" i per açò s'han realitzat diversos rescats de persones que estaven atrapades. De moment, s'ha rescatat una persona en una vivenda en Cantereria on s'havia desprès part d'un sostre; s'ha prestat ajuda a diversos veïns en parcs i en cotxes i a un altre home en la zona de l'escorxador d'Ontinyent.

Per la seua banda, a l'altura del municipi de Moixent s'ha desbordat el Cànyoles i s'ha donat avís a les localitats del curs del riu. Respecte al Serpis, hi ha un seguiment en les poblacions per les quals transcorre el seu curs i no s'han registrat incidències fins al moment.

RESCAT A ALTURA

Els bombers han assenyalat que a Canals han hagut de dur a terme el rescat de tres persones en el Cànyoles. S'han mobilitzat fins al lloc voluntaris de Vallada i Grup Especial de Rescat a Altura (GERA), ja que dos persones han sigut rescatades per efectius terrestres i la tercera amb helicòpter de la Generalitat. Ha col·laborat així mateix el Grup de Muntanya de la Guàrdia Civil.

La climatologia adversa està causant també altres incidències en el subministrament d'electricitat d'aigua i gas. En concret, Emergències informa que 853 abonats s'han quedat sense servicis en els Alcoi (Alacant) i Dénia (Alacant) i 155 a Agullent (València).

Els registres de les últimes 24 hores deixen Ontinyent 263,4 l/m2 acumulats a Ontinyent i 126,2 l/m2 a Moixent. També ha plogut amb molta intensitat a Beniarrés (351 l/m2), Muro d'Alcoi (204 l/m2), Vallada (194.6 l/m2) i Murla (158,6 l/m2), afegeixen.

colaboracio