Els de Solari vencen l'Ajax amb gols d'Asensio i Benzema

Netherlands: Ajax vs Real Madrid
Stanley Gontha / AFP7 / Europapress
Publicado: jueves, 14 febrero 2019 10:43

MADRID, 14 Feb. (EUROPA PRESS) -

El Reial Madrid ha derrotat l'Ajax d'Amsterdam en el partit d'anada dels huitens de final de la Lliga de Campions (1-2) malgrat perdre el vigor de partits recents grcies als gols de Karim Benzema i Marco Asensio, que donen molta vida a l'actual campió d'Europa, el qual s'ha vist totalment sobrepassat pels holandesos en la primera part.

L'equip de Solari ha arribat a la casa de Cruyff amb l'orgull pujat després de l'empat al Camp Nou i el triomf en el derbi. Dos bons avals per no patir davant un Ajax ple de joves futbolistes, per el Madrid ha subestimat el seu rival i ha passat una hora patint. La primera mitat ha estat dominada pels locals.

Els de Ten Hag han tingut el 0-1 en un llanament de Mazraoui, que també ha malgastat una oportunitat encara més clara davant de Courtois en la mitja hora del partit. Mentre, el conjunt espanyol només ha pogut produir una acció de Vinicius. El brasiler ha tornat a ser el millor de l'equip.

L'equip holands ha tornat a intimidar al Reial Madrid amb un tir de Tadic que ha colpejat en el pal i poc després ha arribat la polmica jugada que ha marcat el final de l'acte inicial. El gol anullat a l'Ajax per fora de joc del mateix protagonista, la posició del qual hauria obstaculitzat el porter belga del Reial Madrid. La incredulitat de l'Amsterdam Arena s'ha transformat en una sonora xiulada fins al descans.

El VAR ha anullat el gol dels neerlandesos, el primer en la histria de la Champions amb aquesta tecnologia. La correcció ha sigut un alleujament pels de Solari, que han agafat aire i han pogut crear alguna jugada davant el desnim -menys de l'esperat- del conjunt centreeuropeu. Benzema, amb una fuetada, ha despertat els seus.

El francs ha obert el marcador malgrat totes les suors que havia passat el Reial Madrid fins aleshores. La jugada s'ha originat a les botes de Vinicius. El '9' ha xutat a l'esquadra i ha canviat el guió. Ha posat de cap per avall qualsevol pla de l'Ajax, que ha apretat en els minuts finals per no ha aconseguit el seu objectiu.

Dolberg, ha tingut una oportunitat i en la jugada posterior Ziyech ha portat la bogeria a les graderies de l'estadi que ha vist el Madrid aixecar la seua setena Copa d'Europa. L'1-1 ha reconfigurat les intencions dels espanyols, capaos del millor en un dimecres per oblidar. Més coses dolentes que bones davant d'un equip que no hauria d'haver posat en molts problemes el vigent campió.

ASENSIO RESOL AL FINAL

Quan quedaven dos minuts per al final, Marco Asensio ha posat l'1-2 amb una passada de Carvajal. Un arc meravellós que s'ha passejat per l'rea i que el jugador balear ha enviat al fons de la xarxa. El gol ha fet enfadar l'Ajax, que s'ha bolcat sobre la meta de Courtois en el temps de descompte.

Una altra vegada Dolberg i abans De Jong -fitxat pel Bara per a l'any que ve- han pogut marcat per a l'Ajax, per tampoc ho han aconseguit. El Reial Madrid ha sobreviscut a la casa de Cruyff i, fins i tot, un poc més que aix. Els de Solari jugaran al Bernabéu el 5 de mar amb un matals més que interessant, una renda que hauran de fer valer davant el seu públic si volen seguir forjant el camí a la catorzena.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià