Publicado 23/07/2021 18:39CET

Els talibans avisen els EUA que els seus últims atacs tindran "greus repercussions" en el procés de pau

Archivo - Arxiu - Membres dels talibans
PPI / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO - Archivo

   MADRID, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

   Els talibans han emès aquest divendres un comunicat de condemna contra els últims atacs aeris llançats pels Estats Units per a recolzar els contraatacs de les forces de seguretat afganeses contra els insurgents i han avisat que aquests bombardejos tindran "greus repercussions" en els esforços de pau en el país centreasiàtic, segons la nota arreplegada per Tolo News.

   El Departament de Defensa dels Estats Units ha confirmat haver executat bombardejos durant els últims dies contra objectius dels talibans en suport a les forces de seguretat de l'Afganistan, enmig dels avanços dels insurgents en diverses zones del país.

   "Sense entrar en coses específiques, puc dir que durant els últims dies hem actuat a través de bombardejos per a recolzar a les forces de seguretat de l'Afganistan, però no entraré en els detalls tàctics sobre eixos bombardejos", ha dit el portaveu del Pentàgon, John Kirby.

   "Seguim sent capaços i seguim duent a terme bombardejos en suport a les forces de seguretat de l'Afganistan", ha assenyalat, abans de ressaltar que el comandant de les forces nord-americanes en el país, Kenneth McKenzie, "té eixa autoritat".

   El Ministeri de Defensa afganés ha indicat aquest mateix divendres que 17 presumptes talibans van morir en un bombardeig executat el dijous per la Força Aèria afganesa, mentre que altres atacs aeris van ser perpetrats en atacs aeris en la província de Kapisa, segons la cadena de televisió afganesa Tolo TV.

colaboracio