Els TCE de Castelló i Alacant reben la instrucció de Sanitat que els allibera de netejar els EPI d'un sol ús

Archivo - Una infermera amb una vacuna contra la Covid-19 en imatge d'arxiu
GVA - Archivo
Publicado: miércoles, 5 octubre 2022 18:20

   VALÈNCIA, 5 Oct. (EUROPA PRESS) -

   Les direccions dels departaments de salut de Castelló i Alacant han rebut aquest dimecres, després de "diversos mesos de retard", la instrucció de la Conselleria de Sanitat per la qual es retiren els ordes donats als Tècnics en Cures d'Infermeria (TCE) per a la neteja dels Equips de Protecció Individual (EPI) no d'un sol ús de tot el personal, segons ha informat el sindicat SAE en un comunicat.

   Des del passat mes d'abril, i després del requeriment de la Inspecció de Treball de València perquè els TCE deixaren de realitzar aquestes funcions, la Conselleria de Sanitat "ha comunicat en diverses ocasions que aquest orde estava remès" encara que, segons SAE, "la veritat és que no ha arribat fins al dia de hui a Castelló i a Alacant".

   "Aquest retard ha obligat SAE a haver d'insistir en reiterades ocasions, tant en la Taula Sectorial de la qual SAE forma part com davant la pròpia Conselleria en reunions privades. No solament això, sinó que alguns dels nostres delegats han sigut acusats de faltar a la veritat davant la falta de diligència de la Conselleria", denuncia el sindicat.

   La secretària autonòmica del Sindicat de Tècnics d'Infermeria, Nieves Gómez, espera ara que aquestes direccions "siguen més diligents en la seua aplicació que la pròpia Conselleria en el seu enviament".