Publicado 21/01/2022 14:21

Elx potencia la Dama com a reclam en Fitur pel 125 aniversari de la seua troballa

Elx potencia la Dama com a reclam turístic amb motiu del 125 aniversari de la seua troballa
AYUNTAMIENTO DE ELCHE

   ALACANT, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament d'Elx ha enfocat la seua estada en FITUR perquè la Dama cobre enguany protagonisme per coincidir amb el 125 aniversari de la seua troballa, ja que la ciutat ha explicat per primera vegada amb un expositor propi en la Fira Internacional de Turisme.

   Com a edil de Cultura, Marga Antón reivindica que 2022 "ha de ser any del bust ibèric" i per açò s'impulsaran activitats sobre la seua figura. Amb un espai propi dedicat a la Dama d'Elx en la fira, l'objectiu del consistori és potenciar aquest referent de l'art iber com a reclam turístic en 2022.

   La regidora de l'àrea recorda que l'Ajuntament segueix treballant per a aconseguir la cessió temporal del bust ibèric, remarcant que mentrestant treballen per a celebrar "com cal" el 125 aniversari de la seua troballa. També ressalta la quantitat de persones que han visitat l'espai dedicat a la Dama d'Elx per a interessar-se per ella.

   Als assistents se'ls ha obsequiat amb una xicoteta rèplica del bust ibèric, a més de brindar-los l'oportunitat de fotografiar-se amb la "dama viviente" que ha acompanyat aquests dies l'estada en FITUR.

   Elx és un dels màxims referent del món iber. A més de la Dama, compta amb un jaciment com el de L'Alcúdia que és una "autèntica joia" i amb un museu com el MAHE pel qual l'Ajuntament aposta "decididament".