17 de febrer de 2020
 

Emergències alerta de l'arribada del temporal de neu, pluja i vent i demana precaució en les fogueres de Sant Antón

Publicado 17/1/2020 15:40:57CET
Imatge de temporal, neu, pluja, fred, hivern, carretera, quitanieves
DAMIÁN ARIENZA - Archivo

VALÈNCIA, 17 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Centre de Coordinació d'Emergències ha emès aquest divendres un avís especial davant l'arribada d'un fort temporal d'hivern a partir del diumenge que portarà associats fenòmens de neu, pluja, vent i fenòmens costaners. A més, recomana especial precaució davant la celebració de les fogueres Sant Antoni.

Pràcticament totes les zones de l'interior es veuran afectades per la neu, mentre que el vent i els fenòmens costaners se centraran en les zones litorals que a més tindran pluges de tipus persistent. Està previst que aquest temporal s'inicie a últimes hores del diumenge, amb cotes de neu molt baixes en la matinada del dilluns.

Des de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant eixos dies el Centre de Coordinació d'Emergències, amb la finalitat d'activar amb antelació els seus protocols d'actuació i establir les pertinents mesures preventives en els seus respectius àmbits.

L'avís va acompanyat d'unes recomanacions particulars on s'aconsella extremar la precaució en els municipis de l'interior (preparats davant els problemes en la xarxa viària que puguen portar a situacions d'aïllament temporal i comprovar les comunicacions per a informar de qualsevol tipus d'incidència) i els costaners (especial atenció als passejos marítims que podran veure's afectats per un temporal de fort vent i onatge).

Les pluges podrien tindre certa intensitat en el sud de València i nord d'Alacant. Durant el cap de setmana ja s'espera que en algunes zones el vent puga superar els 60 quilòmetres per hora, per la qual cosa s'han de prendre les mesures necessàries per a evitar qualsevol tipus d'incendi.

colaboracio