Publicado 04/12/2020 18:48CET

Una empresa valenciana distribuirà un nou test ràpid de saliva que detecta antigens en menys de 15 minuts

Nou test de saliva per 4,95 euros
SFPHARMA

VALÈNCIA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'empresa Safadifarma distribuirà des dels seus magatzems de Quart de Poblet (València) un nou test ràpid d'antigen a partir de mostres de saliva amb un sistema ràpid (resultat en menys de 15 minuts), eficaç (més del 97% de sensibilitat clínica) i més econòmic que les PCR (menys de cinc euros cada unitat).

Encara que solament se'n va a distribuir com a producte in vitro de categoria 1 (per a professionals sanitaris, hospitals, residències i centres públics i privats d'atenció mèdica), podria arribar a utilitzar-se "de forma massiva" com a autotest o ser dispensat en farmàcies si la legislació ho permetera, ressalta la companyia en un comunicat.

El nou test, amb certificació de la UE, se'n va a comercialitzar a 4,95 euros la unitat a través de la web, en caixes de 25 unitats/kits que inclouen un recipient per a la mostra de saliva, un bastó per a obtindre la mostra, un tub amb els reactius necessaris i un dispositiu en forma de casset que analitza en qüestió de minuts la possible presència de proteïnes de la Covid-19.

En concret, es presenta amb una precisió del 98,1%, especificitat de 99% i sensibilitat del 97,3%, i pot minimitzar el contagi entre sanitaris i pacients en substituir l'extracció nasofaríngia per un sistema menys invasiu i més senzill.

Amb aquestes dades, la firma està convençuda de l'eficàcia del seu nou test de saliva com a diagnòstic previ per als desplaçaments i trobades de particulars, famílies o col·lectius professionals en vespres del Nadal.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Bertín Osborne y Fabiola rompen su relación sentimental

 2. 2

  Detenido el opositor ruso Alexei Navalni nada más aterrizar en Moscú

 3. 3

  Muere por coronavirus en prisión el revolucionario productor musical y asesino convicto Phil Spector

 4. 4

  Madrid ordena no volver a contratar en el mismo centro a ningún profesional que rechace trabajar en el Zendal

 5. 5

  José Luis Rodríguez Zapatero publicará un ensayo sobre Borges en septiembre