Actualizado 16/01/2009 19:33 CET

EpC.-Directors celebren que els tribunals diguen que EpC en anglés és "inviable" i demanen a la Generalitat "renegociar"

VALÈNCIA, 16 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'Associació de Directors d'Instituts de Secundària de la Comunitat Valenciana ha celebrat hui la resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que ha suspès de manera cautelar la possibilitat que dos professors --el titular i el d'anglés-- impartisquen alhora l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania (EpC). Per als responsables d'instituts, la interlocutòria prova que els tribunals consideren que donar esta matèria en anglés és "inviable" i han instat a la Conselleria d'Educació a "oblidar-se d'esta història i renegociar des del principi".

Així ho ha assegurat hui a Europa Press el portaveu del col·lectiu, Vicent Baggetto, qui ha recordat que els directors de centres, al costat d'altres agents de la comunitat educativa, ja havien avisat al Govern valencià "que donar l'assignatura en llengua anglesa no era possible".

Baggetto ha agregat que, a la vista de les diferents resolucions judicials dictades pel TSJCV --que també ha suspès de manera cautelar la possibilitat d'aprovar EpC amb un treball i avaluar els coneixements d'anglés-- "el que toca deixar córrer l'anglés i negociar-lo tot des del principi, i no només Educació per a la Ciutadania sinó també la introducció de plans de trilingüisme en l'ensenyament valenciana".

El representant dels directors ha considerat que, afortunadament, la suspensió de part de les instruccions "no causarà molts problemes als instituts", ja que la majoria s'havia acollit a la moratòria oferta per la Conselleria, que permet donar EpC en valencià o castellà durant este curs.

Tot i això, Baggetto ha lamentat que en els centres que han intentat complir la normativa de l'Administració i han fet la "pantomima" de posar a dos professors en la mateixa classe sí es produirà un "desconcert", sobretot per als alumnes.

Este portaveu ha considerat que "per a este berenar no feien falta alforja" i ha criticat que la Conselleria, tot i que ara intente "rectificar la seua actitud", haja mantingut "durant molt temps una posició tancada a pesar dels reiterats avisos" de la comunitat educativa.

colaboracio