Actualizado 28/11/2008 20:02 CET

EpC.- Més de 500 centres, 100 entitats i 30 ajuntaments s'adherixen a la manifestació contra l'assignatura

VALÈNCIA, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

Més de 500 centres escolars, 100 entitats de divers àmbit i 30 ajuntaments s'han sumat al manifest de la Plataforma per l'Ensenyament Públic que ha convocat per demà, dissabte, una manifestació amb el lema 'Amb esta educació, Font de Mora dimissió', en contra de la política educativa del Consell i de l'ordre que regula la impartició d'Educació per a la Ciutadania (EpC) en anglés.

Alhora, en les últimes setmanes s'han registrat tancaments de protesta en 400 escoles i instituts, a prop de 100 autobusos estan preparats per a assistir a la manifestació, i s'han recaptat 19.000 euros en 10 dies mitjançant vals de col·laboració. De la mateixa manera, en les últimes dues setmanes s'han produït 21.137 entrades al web, www.fontdemoradimissio.org, posada en marxa per la Plataforma, segons han informat en un comunicat fonts d'Escola Valenciana.

En este sentit, han valorat el "suport de la pràctica totalitat d'institucions i entitats de matèria educativa d'àmbit estatal i europeu", així com les milers persones que han assistit a les mobilitzacions d'octubre i novembre, el que demostra la "unitat de tota la comunitat educativa".

El president d'Escola Valenciana, Diego Gómez, ha ressaltat que "Educació per a la Ciutadania ha estat la gota que a fet vessar el got, però en realitat aquesta és una resposta a anys de deteriorament i a anys de no assumir les responsabilitats que corresponen a la Conselleria d'Educació, encapçala per Alejandro Font de Mora".

Per a Gómez, el president de la Generalitat, Francesc Camps "porta 10 anys donant-li l'esquena a l'aprenentatge de l'anglés i a l'escola pública en general". Sobre esta qüestió, ha afegit que "si la Generalitat té intenció de millorar el sistema, a partir de dilluns Escola Valenciana i la resta de membres de la Plataforma està a disposició de la Conselleria per a presentar en positiu propostes sobre la taula".

Tot i això, en relació amb la moratòria de l'ordre d'EpC anunciada per Font de Mora, ha ressaltat que "cal que donen resposta concreta i per escrit a les 10 reivindicacions centrals" i ha advertit que de no ser així, "les mobilitzacions continuaran, fins i tot més enllà de la vaga del 17 de desembre".

La manifestació de demà estarà encapçalada per dos membres de cada entitat que forma part de la Plataforma. A continuació, se situaran les pancartes elaborades pels diferents centres educatius valencians, després, les pancartes corresponents als membres de la Plataforma --els sindicats CCOO-PV, STEPV, UGT-PV, l'entitat d'estudiants, FAAVEM, Escola Valenciana, la Confederació de pares i mares Gonzalo Anaya, Moviments de renovació pedagògica i l'Associació de directors de secundària i primària--. Finalment, tancaran la protesta les entitats externes a la Plataforma adherides al manifest, i a continuació partits polítics.

colaboracio