Actualizado 27/07/2009 19:59 CET

EpC.- La Plataforma celebra la sentència del TSJCV i insta Camps a destituir a Font de Mora abans de setembre

VALÈNCIA, 27 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Plataforma per l'Ensenyament Públic ha celebrat hui la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que anul·la l'ordre d'impartir Educació per a al Ciutadania (EpC) en anglés perquè constituïx "un nou èxit de la comunitat educativa, a favor del rigor i la qualitat de l'ensenyament". Alhora, els integrants del col·lectiu han exigit que, després d'esta sentència, el president de la Generalitat, Francesc Camps, destituïsca al conseller d'Educació Alejandro Font de Mora "abans de setembre".

Els membres de la Plataforma s'han reunit hui per a valorar la situació "després del nou revés sofrit pel govern Camps, esta vegada procedent del TSJCV".

Des de l'entitat han valorat que, "després de l'èxit de les mobilitzacions durant tot el curs i la decisió del TSJCV, el president de la Generalitat, Francesc Camps, no té una altra eixida que remodelar l'equip de la Conselleria d'Educació i modificar una política educativa marcada per la gestió antidemocràtica, la crispació i carència de recursos".

"El president Camps ha de respondre a la seua responsabilitat de govern, deixar de costat els seus assumptes personals amb la justícia i donar resposta després d'un any de crispació i carència de consens", han asseverat.

Alhora, la Plataforma ha recordat que "si Camps no canvia la crispació per la negociació i acords amb la comunitat educativa, tornaran a les mobilitzacions a partir del començament de curs".

En este sentit, han avançat que s'està preparant un manifest d'adhesió per als centres escolars i un acte unitari per al 8 de setembre.

"El Govern de Camps ha suspés el curs, i el setembre tornarà a repetir tot el procés de mobilització, ara sabem a més que la línia començada per la Conselleria no és viable jurídicament i per tant no ens n'anem a parar", han advertit.

colaboracio