Actualizado 16/01/2009 19:43 CET

EpC.- STEPV i UGT creuen que la resolució del TSJCV "torna la normalitat" i advertixen que "no valen moratòries"

VALÈNCIA, 16 Ene. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats STEPV-Iv i FETE UGT PV han coincidit hui a celebrar la interlocutòria pel qual el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) suspén de manera cautelar part de les instruccions de la Generalitat sobre Educació per a la Ciutadania (EpC) que establien que dos professors --el titular i el d'anglés-- poden impartir alhora l'assignatura. Esta resolució "torna la normalitat als centres" i demostra que en este tema "no valen treves ni moratòries", han afirmat.

Així, el secretari de Relacions Institucionals de FETE UGT PV, Gerardo Fernández, ha expressat a Europa Press la seua "satisfacció", ja que, segons la seua opinió, la interlocutòria "torna la normalitat als centres educatius" i li dóna "el respecte i la dignitat al professorat". De la mateixa manera, ha considerat que es recupera "l'autonomia dels departaments" després de la "intromissió" de la Conselleria d'Educació.

En la mateixa línia, el portaveu de STEPV-Iv Vicent Mauri ha valorat esta nova resolució, "que confirma el despropòsit del Govern valencià en Educació per a la Ciutadania".

Per esta raó, ha reclamat al Consell que retire l'ordre que regula l'assignatura a la Comunitat Valenciana i que obliga que s'impartisca en llengua anglesa per "garantir que el pròxim curs esta matèria es done en castellà o valencià tant en Secundària com en primària".

Finalment, Mauri ha advertit als responsables de la Conselleria d'Educació que en EpC "no valen ni moratòries ni treves".

colaboracio