ERC no avalarà Sánchez si no reconeix que Catalunya té un problema polític

Publicado 12/11/2019 18:47:36CET
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 Nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, Marta Vilalta, ha afirmat que la seua formació parteix del 'no' a la investidura del presidenciable Pedro Sánchez, però ha afegit que, si el candidat de PSOE vol que els republicans reconsideren el seu posicionament, ha de tornar a apostar pel diàleg i reconéixer que el problema a Catalunya no és intern i de convivència, sinó polític i amb la resta d'Espanya.

"Ha d'asseure's i parlar. Entendre que ací hi ha un conflicte polític que requereix d'una solució democràtica i política. Si volen alguna cosa de nosaltres s'han d'asseure's i parlar, i, si no, no hi ha res a fer", ha expressat en declaracions als periodistes aquest dimarts en els passadissos del Parlament, en les quals ha concretat que també demanen aquest gest a Unides Podem.

Preguntada per si l'exercici del dret a l'autodeterminació ha de constar en eixe diàleg que demanen amb els republicans, ha reiterat: "Cal reconéixer que hi ha un conflicte polític i per tant abordar-ho democràticament i políticament, i per tant posar tota la voluntat política que fins ara no hem vist. Ara mateix en les condicions en les quals estem és claríssim que és un 'no".

Contador
colaboracio