Publicado 28/10/2021 15:39CET

Errejón firma una "aliança estratègica" amb la Chunta i Compromís i eludeix respondre si se sumarà al projecte de Díaz

El diputat de Més País Íñigo Errejón es reuneix en Saragossa amb representants de CHA i Compromís.
EUROPA PRESS

   SARAGOSSA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

   El diputat de Més País, Íñigo Errejón, ha firmat aquest dijous una "aliança estratègica" amb la Chunta Aragonesista i Compromís i ha eludit respondre la pregunta de si se sumarà al projecte de Yolanda Díaz.

   En aquest sentit, ha assegurat que "no és temps d'eleccions" i el que cal fer és "cuidar del Govern existent i espentar-li perquè avance". "Som forces --Més País i Compromís-- que li acompanyem i li cuidem, però li diem que el pitjor que li pot passar a un Govern progressista és defraudar a la pròpia gent que li ha votat".

   Errejón ha respost així aquest dijous a la pregunta de si la seua formació política se sumarà al nou "projecte de país" que impulsa la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz. El portaveu de Més País ha estat reunit en Saragossa amb el líder de Chunta Aragonesista, Joaquín Palacín, i el diputat en el Congrés per Compromís, Joan Baldoví, per a rubricar una "aliança estratègica" entre els tres partits.

   "Nosaltres no estem en temps electoral", ha reiterat Errejón, per a continuar que l'acord entre CHA, Més País i Compromís és "una aliança de llarg recorregut". "Nosaltres creiem que només està en temps electoral el senyor Casado i nosaltres no volem contribuir amb els seus plans", ha afegit.

   Per al diputat de Més País, és temps que "les coses es transformen" i el que no ha de fer un Govern "progressista" és "estar fent càlculs": "Ningú del Govern progressista hui hauria d'estar fent càlculs, hauria d'estar fent càlculs de com arriben les famílies espanyoles treballadores a fi de mes en una situació que s'està posant cada vegada més difícil".

   Errejón ha estès la seua mà per a contribuir en les mesures que deuen dur-se a terme en els dos pròxims anys de legislatura. L'Executiu central "ha d'estar per a millorar la vida de la gent que més ho necessita", ha valorat, al mateix temps que ha ressaltat que des de Més País "hem cooperat, anem a seguir cooperant, estem orgullosos de seguir cooperant, però no estem en any electoral".

   "Un país no pot viure permanentment en període electoral i queden dos anys de legislatura i l'important d'aquests dos anys és què va a fer el Govern perquè la vida dels espanyols siga menys insegura, menys precària", ha sentenciat.

   Segons ha informat Compromís, la Declaració de Saragossa s'ha firmat per a enfortir els ponts de col·laboració entre les tres organitzacions en les institucions estatals com el Congrés i el Senat. A l'acte han assistit a més de Baldoví, la coportaveu de Compromís i secretària general de Més-Compromís, Àgueda Micó; i el Secretari d'Organització d'Iniciativa del Poble Valencià, Emili Mira.

   Baldoví, que també ha indicat que la reunió "és més estratègica que electoral i en aquest sentit treballarem", ha posat en valor que les relacions de Compromís amb la Chunta Aragonesista han sigut "molt naturals i venen des de lluny".

   "Ens veiem reflectits en la lluita des de les perifèries per a fer uns territoris més amables per a les persones, més diversos, més igualitaris i més verds", ha defès i ha indicat que, en aquest camí, han trobat "un aliat en la gent de Més País i Més Madrid, amb els quals es duu a terme un treball col·laboratiu en el Congrés per a transformar, en la mesura que siga possible, aspectes concrets de l'Estat espanyol estirant dels governs perquè siguen més d'esquerres, més verdes i més feministes".

   Així mateix, ha declarat que aquesta reunió vol convertir-se en un "tren de llarg recorregut". "No volem que aquesta reunió es convertisca en unes declaracions d'intencions i poc més, sinó que volem arribar lluny de la mà de companyes que tenen clars els valors d'esquerres, descentralitzadors, ecologistes, feministes i de diversitat".

colaboracio