Espanya condemna els atacs contra efectius de KFOR a Kosovo i flama a la calma i la desescalada

Archivo - Arxiu - El ministre d'Assumptes exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 30 mayo 2023 18:43

   MADRID, 30 May. (EUROPA PRESS) -

   El Govern ha condemnat aquest dimarts els atacs patits per efectius de la missió de l'OTAN a Kovoso (KFOR) i ha fet una crida a "la calma i la desescalada" en l'antiga província sèrbia.

   "Espanya condemna enèrgicament els atacs contra la KFOR i desitja una ràpida recuperació dels ferits tant civils com a militars", ha assenyalat el Ministeri d'Afers exteriors en un missatge publicat en Twitter.

   Almenys 30 membres de la KFOR van resultar ferits en els altercats aquest dilluns entre efectius de manteniment de la pau i manifestants serbokosovares concentrats a Zvecan, un municipi de majoria sèrbia en el nord de Kosovo, per a protestar contra el nou alcalde de la localitat.

   "Fem una crida a la calma i en favor d'una desescalada immediata", ha afegit el departament que encapçala José Manuel Albares, que ha aprofitat per a traslladar el suport "a la tasca de KFOR i d'EULEX", la missió de la UE, sobre el terreny.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià