Publicado 21/01/2022 15:57

Espanya demana a Brussel·les "major agilitat" en l'adquisició de tractaments com l'antiviral de Pfizer

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant la reunió informal telemàtica de ministres de Sanitat de la UE, que s'ha celebrat en el marc de la Presidència francesa del Consell de la Unió Europea. A 21 de gener de 2022, a Madrid (Espanya).
MINISTERIO DE SANIDAD

   MADRID, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

   La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha reclamat "una major agilitat" en els mecanismes d'adquisició de tractaments contra la COVID-19, com l'antiviral de Pfizer 'Paxlovid', perquè "s'equipare a l'èxit aconseguit amb la compra de vacunes a nivell europeu".

   Així ho ha manifestat la ministra durant la reunió informal telemàtica de ministres de Sanitat de la UE, que s'ha celebrat aquest divendres en el marc de la Presidència francesa del Consell de la Unió Europea.

   D'altra banda, la ministra ha volgut fer una crida davant els seus homòlegs europeus a "reflexionar" sobre el model de vigilància enfront de la COVID-19.

   "Hem de pensar en els futurs escenaris i en com transitar de l'emergència a la qualitat i els objectius, perquè Europa seguisca liderant la resposta a la pandèmia", ha destacat Darias.

   La ministra ha subratllat l'eficàcia de les vacunes contra la COVID-19 i la variant ómicron com una de les conclusions més importants que llança l'anàlisi de l'actual onada pandèmica provocada pel SARS-CoV-2.

   Tal com ha detallat Darias, malgrat que els casos s'han multiplicat per 7 en relació amb fa un any, l'anàlisi de l'eficàcia de les vacunes disponibles ofereix dades contundents com que, ara com ara, una persona vacunada amb entre 60 i 79 anys té 16 vegades menys probabilitats de ser hospitalitzada, 29 vegades menys d'anar a una UCI i 20 vegades menys de morir.

   La ministra de Sanitat ha recalcat també la importància de continuar amb l'administració de dosi de record i, en aquest sentit, ha compartit els resultats de l'estudie 'ENA-Covid Sènior' de l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), que revela que una tercera dosi en majors de 65 augmenta per 17 els anticossos neutralitzants enfront de la variant Delta i 10 vegades enfront d'ómicron.

   Quant a vacunació, també ha insistit en la necessitat de seguir apostant per la donació de dosi a tercers països com ha fet Espanya, aconseguint ja els més de 50 milions de dosis donades o enviant més de 2,2 milions de dosis les persones d'origen afganés que es troben refugiades en Iran.