Publicado 20/11/2020 18:54CET

Espanya dona suport a una reforma electoral a Nicaragua a través de l'OEA

MADRID, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol considera urgent que Nicaragua inicie un procés de diàleg per buscar una eixida a la "greu crisi política" que viu el país i dona suport a un procés de reforma electoral a través de l'Organització d'Estats Americans (OEA).

Així ho ha dit la secretària d'estat d'Afers Exteriors i d'Iberoamèrica i el Carib, Cristina Gallach, en una compareixença a la Comissió d'Afers Iberoamericans del Senat.

Gallach ha apostat per una reforma "amb acompanyament de la comunitat internacional" i la participació de tots els actors lliures i transparents per tenir unes eleccions justes.

La responsable ha admès que aquest objectiu no avança com es voldria, "però no hem de pensar que és impossible", ha afirmat.

El 22 d'octubre, quan l'OEA va aprovar una resolució que reclamava al Govern de Nicaragua una reforma del sistema electoral abans del maig del 2021, l'ambaixador de Nicaragua, Luis Alvarado, la va qualificar d'ingerència en els afers interns del país.

L'OEA va posar aquesta data amb l'objectiu de garantir la transparència dels comicis de novembre, quan els nicaragüencs elegeixen el seu president i Parlament. El text va rebre el suport de 20 dels 34 governs que van participar en la reunió, entre els quals el de Daniel Ortega.

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Profesores catalanes avisan por carta al PSOE: "No es que el castellano vaya a desaparecer, es que es ya residual"

 2. 2

  Detenido el bailarín Rafael Amargo por organización criminal y tráfico de drogas

 3. 3

  Unidas Podemos pide que el castellano sea lengua vehicular en Madrid ya que en muchos centros priorizan inglés

 4. 4

  Detenida en Elche por dejar solo a su hijo de dos años en el patio de luces, mojado por la lluvia y bajo una sombrilla

 5. 5

  Extremadura limita a 10 personas las reuniones en Navidad y amplía toque de queda a la 1,30 en Nochebuena y Nochevieja