Actualizado 1/7/2020 11:39:30 +00:00 CET

Espanya realitzarà formularis de salut pública a turistes estrangers i farà controls de temperatura a la seua arribada

Passatgers procedents de Londres caminen entre els passadissos delimitats, abans d'omplir un formulari, a la seua arribada a l'Aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez, com a mesura de control dels casos sospitosos de coronavirus quatre dies després des d
Jesús Hellín - Europa Press

Els casos sospitosos de patir coronavirus seran sotmesos a un segon control i derivats a un centre sanitari

MADRID, 1 Jul. (EUROPA PRESS TELEVISIÓ) -

Espanya realitzarà formularis de salut pública als turistes abans de viatjar al país per a facilitar la localització dels contactes en cas de contagi i farà controls documentals, visuals i de temperatura a la seua arribada al país.

Segons una ordre publicada aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), aquest tipus de formularis --basat en el Passenger Location Card-- arreplega informació tal com la direcció de l'estada a Espanya, antecedents de viatges i qüestions de caràcter mèdic, relacionades amb la simptomatologia del coronavirus.

Aquest formulari, que haurà d'emplenar-se via electrònica abans de viatjar a Espanya, es converteix en un codi QR que el viatger haurà de presentar en els controls sanitaris a la seua arribada. Així, si es detecta que un viatger pot patir Covid-19, se li realitzarà una avaluació mèdica.

La mateixa consistirà en la presa de temperatura mitjançant termòmetres sense contacte o càmeres termogràfiques. En el cas dels viatges per via marítima, aquest procés podrà realitzar-se abans de l'arribada a qualsevol port espanyol.

De confirmar-se que el passatger pateix coronavirus després de la presa de temperatura i els controls previs, les autoritats sanitàries espanyoles activaran, segons arreplega l'ordre, els protocols establits per a derivar-lo a un centre sanitari.

Prèviament, els passatgers sospitosos seran sotmesos a una segona avaluació sanitària en la qual se'ls tornarà a prendre la temperatura i s'avaluarà el seu estat clínic i epidemiològic. No obstant açò, l'ordre arreplegada en el BOE no estableix la necessitat de realitzar tests de detecció.

Tot aquest procés obliga les agències de viatge, els operadors turístics i les companyies de transport aeri o marítim i qualsevol altre agent que comercialitze bitllets aïlladament a informar als passatgers en el procés de venda dels bitllets amb destinació a Espanya de l'obligatorietat de presentar el formulari de salut pública en l'aeroport o port de destinació.

De moment, s'estableix un període transitori --fins al 31 de juliol de 2020-- en el qual els passatgers internacionals que no hagen pogut emplenar telemàticamente el formulari de salut pública ho podran presentar la seua arribada a Espanya en format paper.

Contador
colaboracio