Publicado 26/10/2021 17:59CET

Espanya recomana evitar els viatges a Uganda després dels dos atemptats en el país

El ministre d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares
Alberto Ortega - Europa Press

   MADRID, 26 oct. (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri d'Afers exteriors, UE i Cooperació espanyol ha desaconsellat viatjar a Uganda, llevat que siga essencial, després que el país africà haja registrat dos atemptats en les últimes 72 hores que haurien sigut perpetrats per Estat Islàmic a Àfrica Central (ISCA), la filial del grup gihadista que fins ara operava en Moçambic i República Democràtica del Congo (RDC).

   "Es recomana evitar tot viatge no essencial a Uganda i viatjar amb extrema precaució i abstindre's de fer-ho per determinades zones", ha indicat Exteriors en la seua última versió actualitzada de les recomanacions de viatge sobre aquest país.

   Segons Exteriors, "el nivell d'alerta terrorista és elevat, per la qual cosa es recomana extremar la precaució en els principals enclavaments turístics, als hotels, als restaurants, al transport públic i en general, en tots els llocs on es produïsquen concentracions o aglomeracions de persones".

   En la seua nota, el departament que dirigeix José Manuel Albares es fa ressò dels dos atemptats registrats des del dissabte. El primer, ocorregut eixe dia en un restaurant als afores de Kampala, va deixar almenys un mort i diversos ferits, mentre que el segon, ocorregut aquest dilluns, es va produir en un autobús que es dirigia de Kampala a Masaka.

   En aquest cas també es va produir un mort, encara que les autoritats ugandesas han informat que seria el propi terrorista.

   ISCA, que ha vingut reivindicant bona part dels atacs perpetrats per les ADF a l'est de RDC, va reivindicar l'atemptat del dissabte i ja s'havia atribuït un primer atac en el país el passat 8 d'octubre, si bé aleshores les autoritats no van informar de víctimes..

colaboracio