Espanya, el segon país europeu més pessimista amb la tornada a la normalitat

Passatgers en el metre de Sao Paulo amb mascarilla
RAHEL PATRASSO / XINHUA NEWS / CONTACTOPHOTO
Publicado: miércoles, 14 abril 2021 13:56

   MADRID, 14 Abr. (EUROPA PRESS) -

    Després de més d'un any des de l'inici de la pandmia i del confinament total que es va viure en molts pasos, un 59 per cent dels ciutadans confien a poder tindre en els prxims 12 mesos una vida similar a la qual gaudien abans de la pandmia, segons una enquesta en 30 pasos, que no obstant a situa Espanya com el segon país europeu més pessimista amb la tornada a la normalitat.

   L'estudi, realitzat per Ipsos per al Frum Econmic Mundial en 30 pasos per a conéixer la percepció ciutadana, mostra que els espanyols no veuen possible en eixe període de temps, ja que quasi la mitat (45%) considera que passar més d'un any fins a tornar a la vida que gaudien abans de l'arribada de la Covid-19, la qual cosa situa Espanya solament per darrere d'Itlia (47%) i superant a Frana (44%).

   Per per a poder tornar a la normalitat primer cal controlar la pandmia, una cosa que la majoria dels pasos a nivell mundial considera que arribar en un període d'entre uns 7 i 12 mesos. No obstant a, els espanyols se situen de nou entre els més pessimistes, ja que quasi la mitat de la població (47%) creu que portar més de 12 mesos, posicionant-se, de nou, com el segon país europeu més pessimista després de Sucia (49%) i per davant de Frana (46%).

COM HA AFECTAT LA PANDMIA A LA SALUT MENTAL?

   La incertesa generalitzada, l'impacte econmic, la falta de mobilitat, el poc contacte amb amics i familiars i les limitacions en el temps d'oci són alguns dels aspectes que més han impactat en els ciutadans durant l'últim any, per a, no és d'estranyar que molts senten el que ja s'ha batejat com a "fatiga pandémica".

   Per més enll d'aquests nous termes, el 45%, de mitjana global, dels adults de tots els pasos entrevistats afirmen que la seua salut emocional i mental ha empitjorat des del comenament de la pandmia. Alguna cosa que també és així per al 51% dels espanyols, ocupant el quart lloc com a país europeu més afectat en aquest sentit per darrere d'Hongria (56%), Itlia (54%) i el Regne Unit (52%).

   Si ens fixem en la incidncia sobre la salut mental solament en el que va d'any i no des de l'inici de la pandmia, s'observa que Espanya és el quart país a nivell global que més ha empitjorat la seua salut mental i emocional, ja que el 35% dels espanyols confessen sentir que aquesta ha minvat des d'aleshores, enfront del 13% que considera que en aquests mesos la seua salut mental ha millorat.

   En aquest sentit, Turquia es converteix en el país, a nivell mundial, en el qual més ha empitjorat (43%), seguit d'Hongria (38%), i Frana, on un 37% dels francesos admeten que la seua salut mental i emocional ha empitjorat des de l'inici del 2021.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià