Publicado 25/01/2019 14:48CET

Espinar deixa Podem després de sentir-se "menyspreat" per Iglesias i apostar per una solució negociada amb Errejón

Iñigo Errejón, Pablo Iglesias, Ramón Espinar en la seu de Podem
PODEMOS - Archivo

MADRID, 25 Ene. (EUROPA PRESS) -

El fins ara secretari general de Podem Comunitat de Madrid i portaveu del partit en el Senat, Ramón Espinar, ha deixat els seus crrecs orgnics i institucionals després de sentir-se "menyspreat" per la direcció nacional i apostar clarament per una solució negociada amb Íñigo Errejón per a evitar una llista alternativa a Madrid, una cosa amb la qual ha discrepat amb la cúpula estatal de Podem.

Segons han indicat a Europa Press diverses fonts de la formació 'morada', la dimissió s'ha produt després d'una reunió mantinguda aquest mateix matí entre Espinar i membres de la direcció nacional. Allí han exposat els seus diferents punts de vista tant en el conflicte generat per Errejón com en altres últimes decisions del partit. La direcció nacional no confirma aquesta cita.

No obstant a, les discrepncies eren desconegudes pels mitjans encara que no són noves, ja que el refredament de les relacions entre el fins ara secretari regional i el nacional porta diversos mesos, han insistit diverses fonts. "Pablo Iglesias sempre es fa fotos amb la gent més afí i últimament no hem vist cap amb Espinar i aix diu molt", indiquen.

"Ramón no es portava bé des de fa temps amb la direcció nacional perqu últimament no li tenien en compte, no apostaven per les seues idees i li menyspreaven", ha assenyalat la mateixa font, al mateix temps que altres apunten que "ha engolit molt". No obstant a, el punt definitiu ha sigut el conflicte d'Errejón, en el qual la direcció nacional "ha agafat el bou per les banyes" i a penes ha comptat amb la direcció regional.

L'encara diputat autonmic ha estat absent en els últims dies en els mitjans de comunicació, a pesar que s'ha requerit insistentment la seua presncia o les seues declaracions per la crisi generada per Errejón. De fet, ahir va acudir tant a l'Assemblea de Madrid com al Senat, on va intervenir, per va refusar donar declaracions als periodistes.

En les dos cambres legislatives va comentar als més propers que "estava cada dia més apartat" i que "ja estava cansat d'aquesta situació" perqu "tot té un límit" i "se li havia acabat la pacincia". Així les coses, creuen que ahir ja tenia la decisió presa i després de la reunió d'aquest matí amb la direcció l'ha formalitzada, manant la mateixa carta que ha publicat en xarxes socials als seus grups de Telegram, entre ells el del Consell Ciutad autonmic, que ha abandonat automticament després.

El mxim rgan regional del partit no es reunia com a tal físicament des del 19 de mar, encara que sí hi ha hagut alguna trobada amb secretaris municipals i regidors. De fet, les votacions es desenvolupaven via Telegram, malgrat que Espinar comptava amb majoria absoluta en el Consell.

Fonts 'errejonistes', a les quals els ha agafat per sorpresa la renúncia, comparteixen la mateixa idea sobre l'eixida d'Espinar i asseguren, consultades per Europa Press, que tot s'emmarca en les conseqüncies d'"un projecte que s'afona", en allusió a l'encapalat per Pablo Iglesias.

La dimissió d'Espinar coincideix en el temps amb la reunió d'una desena de secretaris regionals de Podem a Toledo, a instncies del líder castell-manxec, José García Molina, un 'pablista' com era Espinar. La trobada, que per primera vegada no ha sigut convocada a instncies de la direcció nacional, volia parlar i aprofundir sobre la situació de crisi del partit i d'una possible negociació amb Errejón, ha apuntat un membre del partit.

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Vox tacha de "irrelevante" o un "error tipográfico" que su programa de 2016 propusiera acabar con la educación especial

 2. 2

  Podemos quiere que se usen las multas de tráfico para pagar el carné de conducir a jóvenes sin recursos

 3. 3

  Asociación de militares lleva al Tribunal de Estrasburgo la jornada en las Fuerzas Armadas

 4. 4

  El Rey guardará cuarentena 10 días tras conocer que un contacto próximo ha dado positivo en Covid-19

 5. 5

  El interés minero en la Luna puede derivar en conflictos