Un estudiant mata 19 persones en un atac contra el seu institut en Crimea

Publicado 17/10/2018 16:50:10CET

MADRID, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

Almenys 19 persones han mort i més de 40 han resultat ferides en el tiroteig i l'explosió d'una bomba que s'ha produït aquest dimecres en l'interior d'un centre de formació professional de la ciutat de Kerch, en la península de Crimea, segons l'últim balanç oferit per les autoritats russes.

Fonts policials van prioritzar inicialment la hipòtesi de l'explosió de gas, però el Comité d'Investigació ha confirmat que es va tractar d'una acció intencionada, després de comprovar que havia esclatat un artefacte carregat amb metralla en la cafeteria del centre.

Segons un portaveu dels serveis d'emergència, són ja 19 els morts mentre que també hi ha 37 hospitalitzats, dels quals 16 es troben "en estat crític" i se'ls està operant d'urgència. La majoria de les víctimes serien adolescents alumnes del centre, si bé no han transcendit detalls sobre este tema, segons l'agència de notícies Sputnik.

El president de Crimea, Sergei Aksionov, que ha decretat tres dies de dol en la península, ha identificat a l'autor de l'atac com un alumne del propi centre. Segons el Comité d'Investigació, l'autor de la matança és Vladislav Rosliakov, de 18 anys, qui ha disparat amb un fusell contra els presents abans de suïcidar-se.

El Comité d'Investigació va obrir inicialment una causa per presumpte atemptat terrorista, si bé finalment ha variat per a considerar-ho un cas d'assassinat massiu.

El president de Rússia, Vladimir Putin, ha expressat les seues condolences a les famílies de les víctimes de la "tragèdia", al final d'una trobada amb el seu homòleg egipci. Putin també s'ha referit en la seua primera reacció a la "explosió d'un artefacte improvisat" com a causa.

La ministra de Sanitat russa, Veronika Skvortsova, es desplaçarà Crimea en representació del Govern rus.

Per la seua banda, el viceministre d'Educació, Andrei Nikolaev, ha indicat que se'n va a reforçar la seguretat en els centres d'educació primària i secundària i els centres d'ensenyament mitjà professional de Rússia després del succeït.

"Ara s'estudia una sèrie d'esdeveniments per a augmentar, en el sentit ampli, la seguretat dels estudiants tant de centres d'ensenyament primari i secundària com de centres d'ensenyament mitjà professional (...) en els pròxims mesos seran preses decisions sobre aquest tema", ha indicat.

colaboracio