Actualizado 30/05/2008 20:30 CET

EUPV acusa Educació d'"amagar la desastrosa situació" de la Comunitat amb "falsos debats" com el de l'uniforme

VALÈNCIA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

La coordinadora d'EUPV i diputada de Compromís, Glòria Marcos, ha acusat hui el PP i la Conselleria d'Educació de crear "falsos debats" com la proposta d'implantar uniformes als centres escolars per a "amagar" que la situació educativa de la Comunitat Valenciana és "desastrosa", segons han informat en un comunicat fonts del partit.

Per a Marcos, la proposta dels uniformes, a més de ser "totalment absurda i inapropiada és una basta estratègia perquè l'opinió pública no parle d'altres qüestions molt greus". Per contra, ha demanat al Consell que "amplie" el nombre de places per a Educació Infantil a tota la Comunitat Valenciana ja que per a la coordinadora d'EUPV és "un dels verdaders problemes que patix l'educació valenciana".

No obstant això, ha matisat que "no és l'únic problema", ja que es podria "fer una llarga llista on entrarien també els problemes de falta de substitucions dels docents o els barracons a les escoles". Respecte d'això, ha lamentat que "açò al PP no li interessa i ara li interessa que els alumnes dels centres públics porten uniforme".

La coordinadora d'EUPV ha acusat el Partit Popular d'estar "manipulant l'opinió pública" i de "desviar l'atenció dels ciutadans a altres qüestions com són els programes Éxit, l'Ítaca o l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania en anglés".

Així, ha criticat que "mentre es parla d'açò, no deixen que se sàpia" que la Comunitat Valenciana "patix verdaders problemes d'escolarització, i de mancances d'infraestructures o de personal".

colaboracio