Publicado 21/01/2021 18:47CET

Europa adverteix que el risc de transmissió comunitària de les noves variants de coronavirus és "molt alt"

20 January 2021, United Kingdom, Shrewsbury: Dr Sarah Watton prepares the BioNTech/Pfizer Coronavirus (Covid-19) vaccine for elderly residents at Bowbrook House care home. Photo: Nick Potts/PA Wire/dpa
Nick Potts/PA Wire/dpa

MADRID, 21 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Centre Europeu per al Control i la Prevenció de Malalties (ECDC, per les seues sigles en anglés) ha advertit que el risc de la introducció i transmissió comunitària de les noves variants del coronavirus detectades a Sud-àfrica, el Brasil i el Regne Unit és "molt alt" a causa de la seua "major transmissibilitat".

En un informe publicat aquest dijous, l'ECDC insta els Estats membre a "augmentar el nivell de vigilància i seqüenciació d'una mostra representativa de casos comunitaris de COVID-19" amb l'objectiu de "detectar les introduccions de variants conegudes, així com l'aparició de noves variants".

De la mateixa forma, l'organisme europeu adverteix els països que "han de preparar als laboratoris per a una major demanda de proves" de COVID-19, en vista de que aquestes noves variants del virus es contagien amb major rapidesa.

Així mateix, per a frenar la importació i la propagació de les noves variants del SRES-CoV-2, l'ECDC recomana "evitar els viatges no essencials". L'organisme europeu es mostra favorable a endurir les restriccions i a "reforçar la detecció de casos amb el rastreig de contactes".

En el mateix sentit, anima els països a "accelerar la vacunació dels grups d'alt risc, com els ancians i el personal sanitari". "Els Estats membres han de preparar el sistema sanitari per a una alta demanda a causa de la major transmissibilitat de les noves variants", assenyala l'ECDC.

"Actualment estem veient com es deteriora la situació epidemiològica en les zones on s'han establit més variants transmissibles del virus del SRES-CoV-2. L'augment del nombre d'infeccions provocarà un increment de les taxes d'hospitalització i de mortalitat en tots els grups d'edat, especialment en els de major edat o amb comorbiditats. Per a frenar eficaçment la propagació de les noves variants es necessita una combinació de mesures, com el distanciament social, l'augment del nivell de vigilància, la seqüenciació de mostres i el rastreig rigorós dels contactes i la quarantena", ha comentat sobre aquest tema el director de l'ECDC, Andrea Ammon.

colaboracio